A legszebb orchideafajták

2017 máj 6

Az orchideák a legszebb és legismertebb virágok közé tartoznak, mivel lenyűgözően sok számban és több száz káprázatos színben és formában tündökölnek. Nem csoda hogy egyetlen nő sem tud ellenállni ezeknek a csodálatos virágoknak. Lássuk a legszebbeket!

Orchidea fajták

Anguola
Az ehhez a fajhoz tartozó orchideák földi növények vagy epifiták (egy másik növényen élnek anélkül, hogy paraziták lennének). Az év hideg időszakában enyhén melegített üvegházban tarthatóak és kevés vizet igényelnek.

Cattleya
Az angol W. Cattley-ről kapta a nevét, aki a leggazdagabb orchidea kollekcióval rendelkezett. Ő volt az első, akinek sikerült kivirágoztatni a szobában ezt az orchidea fajt, melynek virága nagyon kellemes illatot áraszt.

Cymbidium
Ez a faj csaknem 2000 méter magasban nő, hatalmas virága gyönyörű illatot áraszt, és körülbelül 40-50 napig virágzik. Csónak orchideának is nevezik, a formája miatt.

Cypredium
Vénusz kupakjaként ismert ez az orchidea faj, amely nyáron hibernál, majd az ezt követő időszakban virágzik.

Dendrobium
Majdnem 800 faj sorolható ebbe a családba. A virágaik nagyon szépek és egy, kettő vagy három található egy száron.

Laelia
Ez az orchidea fajta nagyon népszerű, mivel könnyen lehet tartani és csodálatos virágokat hoz. Egy római istenség papnőjének a nevét viseli.

Lycaste
Ez egy olyan orchidea faj, ami képes a -1 Celsius fokos hideget is kibírni. Egy száron egyetlen virág található; a Lycaste név pedig egy görög hercegtől származik, aki híres volt a szépségéről.

Miltonia
A legszebb orchideák családja, mely egy Milton nevű vikontról kapta a nevét, aki nagy szakember volt az orchideák nevelésében.

Odontoglossum
Ez a faj igényli leginkább a hidegebb körülményeket, (8-10 Celsius fok) és a nedves környezet. 1500 és 3000 méter magasan nő.

Oncidium
Közismertebb nevén, pillangó orchidea. Sárga és barna virágokkal nyílik. Nagyon fényigényes orchidea fajta.

Pleione
Hidegre van szüksége nyáron is. A virágai nagyon szépek, és a levelei előtt jelennek meg a tavasz kezdetén.

Stanhopea
Ez egy epifita növény, nagyon furcsa virágokkal (hullámos szirmok melyeket egy „kupak” fed le). Az illata nagyon különleges, erős és édeskés, ami fejfájást okozhat.

Vanda
Ez a család 50 fajt foglal magába, közöttük a Vanda Coerulea amely káprázatosan szép kék színű virágokat hoz; ezt az orchideát tartják a legszebbnek ebben a családban.


Forrás: http://www.edenkert.hu/

 

FRISS