20 ajándék anyák napjára, amit a gyerekek is el tudnak készíteni

2017 máj 1

Az anyák napi ajándék akkor az igazi, ha tényleg a gyerekek készítik. Jó, néha azért besegíthet apa.Mert az olló, vasaló, ragasztó, de még egy sima vízfesték is rejthet magában veszélyeket vagy a csemeténkre, vagy a lakás falára nézve. Íme 20 remek ötlet, amit a gyerekekkel készíthetsz anyák napjára.

 

1. Pöttyös, körömlakkos bögre anyák napjára

Ha magamból indulok ki, akkor nincs olyan anya, aki ne szeretné a bögréket, a pöttyösöket meg aztán pláne. Apa segítsége annyiban kell csak, hogy egy sima fehér bögrét szerezzen a gyermeknek, aki anyu körömlakkját elcsórva bepöttyözheti azt kedvére. Adjunk mellé még egy dobozzal a kedvenc teájából vagy kávéjából is, hogy teljes legyen az öröm.
2. Anyák napi pop-up kártya

Színes karton kívül, beleragasztva fehér lapból kivágott „anya” szöveg és máris megvan a legaranyosabb kártya, amit a gyerek adhat. Kis segítség és előrajzolás apukától kell hozzá, de ide kattintva a részletes útmutató alapján nem lesz nehéz.

 

3. Édes csokor

Összeházasítjuk a cupcake és a virágcsokor ötletét, hogy kétféle örömteli meglepetés is jusson anyának. Aki muffint tud sütni, annak a cupcake már csak egy ugrás, fogpiszkálókkal pedig a kibélelt vödörbe beszurkálni nem nagy ördöngösség. Lépésről lépésre itt az útmutató is hozzá.

 

4. Lótusz ékszertartó

Nemes egyszerűséggel készítsünk süthető gyurmából szirmokat, amiket egy tál belsejébe téve formázhatunk ilyen tartó alakúvá. Kis sodrófával felszereljük a gyermeket, a sütésnél besegítünk kicsit, és már kész is.

 

5. Papírvirágokból koszorú

Ehhez egy halom különböző méretű, fajtájú és színű papírvirágra lesz szükségünk, amit nem tíz perc elkészíteni, de megéri a fáradságot. Mindenkinek a saját kézügyessége szerinti virágkészítést javasolnám, amiket aztán rá tud tűzni egy koszorúalapra. Az elkészítési útmutatót itt találod.

 

6. Színes virágcserép anyák napjára

A látszat csal, nem sima dekupázsról van szó, nem szalvétával, hanem színes, gyönyörűséges anyagokkal, amikkel a natúr virágcserepet be tudjuk vonni. Persze úgy a legjobb, ha ültetünk bele kis virágot is.

 

7. Epervirágok

Szinte túl szépek ahhoz, hogy megegyük őket. Eperből könnyen készíthetünk virágformát, a tetejét bevagdossuk, kivagdossuk, megcsipkedjük és az egészet hurkapálcára tűzzük.

 

8. Vasalós gyöngytálka

Az én gyerekeim odavannak a vasalós gyöngyökért, gyönyörű mintákat tudnak kirakni belőlük. Ez a kis tálka is ilyen gyöngyökből készül, de a vasalásnál mindenképp segítsünk a gyerekeknek, mert az veszélyes szakma.

 

9. Teafüves bőrradír

A cukorból készült bőrradírok már rég jól ismert házi praktikának számítanak. Olcsón és könnyen összekavarható, ráadásul még hasznos ajándék is. Kézügyesség pedig szinte nem is kell hozzá. Cukorból, jojobaolajból, narancsolajból, teafűből készül, és persze egy szép kis üveget is szerezzünk be hozzá, masnival az oldalán.

 

10. Különleges jegyzetfüzet

Az anyukáknak kell füzet, mindig, hiszen abba jegyzik fel, hogy mi hangzik el szülői értekezleten, abban vezetik, mit kell venni, ha útközben eszükbe jut valami a bevásárláshoz, és abban írják le azt is, ha elegük van a világból. Egy mindenes füzet, amire hajszálvékony, mintás, szépséges origamipapírt dekupázsolnak szorgos gyerekkezek, és még bele is írnak az elejébe ákombákom betűkkel szép üzenetet, minden anyukának a szíve vágya valószínűleg.

 

11. Papírvirágos kert

Színes papír, olló, ragasztó és filc legyen kéznél, meg persze a kis növénytartó ládikák, amiket esetleg lefestünk szép színesre. De tartónak a kiszuperált teásbögréket is bevethetjük, még viccesebb lesz csak tőlük a kertünk.

 

12. Anyák napi konzervdoboz

Végy egy palántát és tedd bele egy üres konzervdobozba, máris kész az ajándék. Jó, előtte még azért fesd szép színesre a dobozt, és kerüljön rá egy kedves kis üzenet is, hogy tényleg anyák napi ajándékká válhasson.

 

13. Saját készítésű szappanok

Elő a formákkal, amikkel a kekszeket szoktátok szaggatni, állítsátok csatasorba mindet, és legyen szívecskés, virágos, csillagos szappan az ajándék. A szappan főzéséhez részletes útmutatót itt találtok angolul, vagy ide kattintva magyarul.

 

14. Kávéfilterből színes virágcsokor

A fehér, vékony, nagy papírból készült kávéfilter tökéletes alapanyag ehhez a virágcsokorhoz. Két filterből áll egy virág, amiket kétféle színre festve csodaszép, színpompás csokrot készíthetünk. Képes útmutató ide kattintva.

 

15. Fényképből hűtőmágnes

Kellenek hozzá kicsi, kinyomtatott képek, mágnesek és vastag karton, és persze erős ragasztó. Ha polaroid hatást szeretnénk elérni, akkor fehér akrilfestékkel a fénykép széleit is lefesthetjük, így tehetjük még különlegesebbé.

 

16. Modern virágtartó

Sosem tudtam, mihez is lehetne kezdeni a hobbiboltokban kapható fatartókkal, de most végre választ kaptam. Legyen belőlük virágtartó! A natúr fát geometriai mintákkal lefestve modern és igazán stílusos darabokat készíthetünk.

 

17. Egy csésze szeretet a könyvébe

A kis kezeknek rajzoljunk elő jópofa csésze alakzatokat, egy könyvjelzőhöz két oldalt kell kivágnunk. A két oldal közé egy teafilter zsinórját beragasztjuk, a papírját bevonjuk a csészével harmonizáló színnel, és kész is vagyunk.

 

18. Ujjlenyomatos kép

Egészen pici gyerekek is meg tudják csinálni, egy kis apai segítséggel persze. Az ujjaikat festékbe mártva ujjlenyomatozzunk egy nagy papírt, majd a lenyomatok köré rajzoljunk virágszirmokat. Nagyobbak írhatnak rá aranyos üzeneteket is, majd az egészet még érdemes egy szép keretbe is foglalni.

 

19. Színkavalkád és képek a palackon

Most nem a palackban, hanem a palackon üzenünk anyának. Üvegfestékkel tesszük különlegessé a különböző formájú üvegeinket, amiket lehetőleg úgy vásároljunk, hogy legyen bennük parafadugó is. A parafadugóba aztán gemkapcsot szúrva tudunk üzenetet, képeket tenni az üvegeinkre, hogy személyessé tegyük az ajándékot.

 

20. Fonalszív

Kartonlapból kivágott nagy szív és vastag, színes fonal kell csak hozzá, hogy gyönyörű ajándék váljon belőle. A részletes útmutatót A napfény illata blogon találod, de elárulom: nagyon könnyű és nagyon látványos, csupa szeretet ajándékod lesz, ha elkészíted.

 

Forrás: Nők Lapja Café www.nlcafe.hu

FRISS