XXXVII. Nemzetközi Sakkfesztivál Zalakaros 2018.05.25.-06.02.

2018 máj 23

Zalakaroson idén immár 37. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi sakkverseny.

Idén két csoportban, kilencfordulós, svájci rendszerű versenyben méri össze tudását a nem kevesebb, mint 17, különböző országból érkező, több mint 160 versenyző. A magyarokon kívül rajthoz állnak többek között tajvani, kínai, marokkói, orosz és amerikai sakkozók.

A verseny egyben magyar fiú és lány junior Bajnokság is.

A megmérettetés idén egy helyszínen zajlik, a Móra Ferenc Általános tornatermében.(Liget út 28.)

A mezőnyben egyébként  több, mint félszáz versenyző rendelkezik nemzetközi minősítéssel.

A legfiatalabb résztvevő 7, a legidősebb 82 éves.

A fordulók naponta 15 órakor kezdődnek.

A rendezvényt  megnyitó ünnepség az iskola tornatermében zajlik: 2018. május 25-én, péntek 14:00 órakor, ahol Novák Ferenc polgármester és a verseny szakmai igazgatója Horváth Tamás köszönti a versenyzőket.

A sakkfesztivál kiegészítő programjaként minden évben megrendezésre kerül a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és egy nemzetközi sakk nagymester között a szimultán sakk rendezvény, mely a gyerekek körében nagyon népszerű. Jelen pillanatban is működik az iskolában sakk szakkör.

Az ünnepélyes díjkiosztásra és rendezvény zárására 2018. június 2-án, szombaton 16 órakor kerül sor a Móra Ferenc Általános Iskolában.

A rendezvény fővédnökei Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere és Seszták Tamás, a Magyar Sakkszövetség elnöke lesznek. A verseny szakmai igazgatója Horváth Tamás.

FRISS

MI VOLT 1956, BARÁTOM?

MI VOLT 1956, BARÁTOM?

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20....