Vívó Eb – Szász-Kovács elődöntős, ezzel biztosan érmes

2017 jún 15

Vívás-Eb-Grúzia

Budapest/Tbiliszi, 2017. június 15., csütörtök (MTI)

Szász-Kovács Emese bejutott az elődöntőbe, így már biztosan éremmel fejezi be szereplését a női párbajtőrözők egyéni versenyében, a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

Szász-Kovács két könnyű győzelem után a nyolcaddöntőben közel állt a búcsúhoz, mivel sokáig nem talált fogást Giulia Rizzin. Az olasz 5-2-re, 9-5-re, majd 11-7-re is vezetett ellene.     A végéhez közeledve azonban a magyar olimpiai bajnok ráérzett a tempóra, pontosan fejezte be akcióit, így fokozatosan felzárkózott, és 12-12-nél egyenlített. A vívóidő lejárta előtt még egyszer megszúrta Rizzit, de nem adták meg a találatot, mondván: ütközött ellenfelével. Némi vita után folytatódott az asszó, majd a ráadásban a magyar párbajtőröző bevitte a győzelmet érő tust. A párharc internetes közvetítése azzal zárult, hogy az olasz vívó a földhöz vágta a sisakját.
A tavaly Eb-bronzérmes Szász-Kovács a negyeddöntőben is megküzdött a sikerért, többször két-három tusos hátrányból kellett visszakapaszkodnia Olena Krivickával szemben. A párharc vége felé többnyire egyenlő volt az állás, majd 12-12 után, amikor már csak öt másodperc volt hátra, az ukrán lerohanta őt – vesztére. Aztán ezt a maradék rövid időben még kétszer megcsinálta, de a magyar párbajtőröző mindkétszer eredményesen állította meg.
Az elődöntőben az orosz Violetta Kolobova lesz az ellenfele.
A két fordulón túljutott másik magyar induló, Kun Anna a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését.

Eredmények (az Eb honlapjáról):
——————————
a 64 között:
Szász-Kovács Emese-Ana Sel (szerb) 15-9
Kun Anna-Pauline Brunner (svájci) 15-11
Budai Dorina-Monika Sozanska (német) 8-6
Kristina Kuusk (észt)-Mihály Kata 15-11
a 32 között:
Szász-Kovács – Magdalena Piekarska (lengyel) 15-8
Kun – Niki-Katerina Szidiropulu-Krisztodulu (görög) 15-9
Ewa Nelip (lengyel)-Budai Dorina 14-13
a 16 között:
Szász-Kovács – Giulia Rizzi (olasz) 13-12
Nelip-Kun 15-13
negyeddöntő:
Szász-Kovács – Olena Krivicka (ukrán) 15-12

sgr \ slp \ bpt

MTI 2017. június 15., csütörtök 15:33

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...