Világsztárral jubilál a 10. Mapei Tour de Zalakaros

2017 jún 13

Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny, melyen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll. Az egykori világklasszis dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.

Az évforduló alkalmával június 17-én debütál a cégek számára meghirdetett csapatverseny is, a Szabadics Ride Company Challenge.

A zalakarosi kerékpáros jamboree nemcsak a sportról szól, családoknak is tökéletes hétvégi program lehet. A 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton családi túrán keresztül a 60 km -es Zobori ÉlményPark Teljesítménytúrán át, a leghosszabb 128 km-res Campagnolo Zalakaros maratonig mindenki megtalálhatja azt, amiben kipróbálná magát.

Minden táv a zalakarosi Gyógyfürdő térről indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal menti frissítőállomásokon kerékpárszerviz is rendelkezésre áll majd, míg a biztonságról motoros rendőrök és útvonal-biztosítók gondoskodnak.

A már pénteken kiosztásra kerülő rajtcsomagokba többféle meglepetést rejtenek a szervezők, többek között zalakarosi fürdőbelépőket, belépőjegyeket a Zobori Élményparkba, de ezen kívül számtalan wellness hétvége is gazdára vár, több neves zalakarosi szálloda jóvoltából.

A verseny utáni sorsolás fődíjai idén is igazi különlegességeket rejtenek, például a Bikeline Hungary felajánlásából egy gyönyörű CTM Blade 1.0 országúti kerékpárt és a nagytestvérét, CTM Blade 2.0-t, valamint a Jankó Kerékpáros Csapata jóvoltából egy értékes CTM trekking kerékpárt, a Regina Étterem pedig egy CTM gyerekkerékpárt sorsol ki a családi táv indulói között.

A versenyen Andrea Tafi is részt vesz, aki a MAPEI Team tagjaként tekerte be magát a kerékpársport hőseinek csarnokába. Legkiemelkedőbb eredménye a 1996-os legendás Párizs-Roubaix kerékpárverseny 250 kilométeres távján elért győzelem. Andrea Tafi egy dedikált mezt ajánlott fel a MAPEI Magyarország által kezdeményezett jótékonysági aukcióra. Az árverésen befolyt teljes összeget a Gézengúz Alapítvány kapja.

Az aukció az alábbi címen érhető el: http://www.mapei.com/adv/HU/zalakaros_2017_licit/
Egy csapat – egy cél: Bemutatkozik a Szabadics Ride Company Challange

2017-ben először, a MAPEI Tour de Zalakaros szombati napján kerül megrendezésre az első hazai kerékpárverseny céges csapatok számára a Szabadics Zrt. és a TEKER Egyesület szervezésében. A 4-5 fős csapatok 33 km-en, egy teljes Kis-Balaton körön tehetik próbára magukat, profi időméréssel és útvonal biztosítással.
A csapatverseny fődíja a 2017 júliusában megnyíló négycsillagos Park Inn by Radisson Zalakaros által felajánlott 10 fős, 2 napos céges rendezvény, valamint szintén a nyertes csapat jutalma a GESU Bikewear jóvoltából egy céges arculatra szabott profi kerékpáros mez a teljes csapat számára.
A Kódguru Kft. egy közel 200.000 Ft értékű CTM kerékpárt is kisorsol a nevezők között.
A nevezési díjakból származó bevétel szervezési költségeken felül megmaradó részével a Magyar Kerékpáros Szövetség 2017. évi Siketlimpiára és a 2020. évi Paralimpiára készülő parasport válogatott munkáját kívánják támogatni a szervezők.

 

Találkozzunk tehát június 17-19-én a MAPEI Tour de Zalakaroson!

További információ: www.tourdezalakaros.hu

FRISS