Ünnepre készültek a Kiss Szilárd Aréna debütálásán

2018 ápr 9

A K&H női kézilabda liga 19.fordulójában (2018. április 07.) hazai pályán fogadta a Siófok a Dunaújváros csapatát. Ünnepre készültek a Kiss Szilárd Aréna debütálásán, de a végén pont nélkül maradtak. A Siófok mindent megtettek a jó eredmény elérése érdekében, de a rengeteg sérülés és Nze Minko kiesése már túl nagy falat volt a csapatnak. 

SIÓFOK KC – DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 21-23 (8–14)

Siófok, 1500 néző. V: Bacs, Bóna​

SIÓFOK: Dedu – Such 1, AL-GAUI 8, Mazák-Németh, Jezic, Maibom 3, Aoustin 1

Csere: SZEMEREY (kapus), Geiger 2, Ferenczy 1, Böhme 1, Erdősi 3

Edző: Lars Rasmussen

DUNAÚJVÁROS: TOMASEVIC 1 – Klujber 4, SZEKERCZÉS 7 (3), Szalai 1, Dombi 2, Micjevic 4, Kazai 3

Csere: Oguntoye (kapus), Cifra, Kovács Anna, Nick, Bulath, Molnár B. 1

Edző: György László

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/3

Siófokon, a közelmúltban átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban lépett pályára 2018. április 07. (szombat) este negyed kilenctől Dunaújváros felnőtt együttese a bajnokság 19. fordulójában. György László tanítványaira rendkívül nehéz mérkőzés várt a több remek légióssal felálló Balaton-parti egylet otthonában, különösen annak tudatában, hogy a két gárda dunaújvárosi mérkőzését is a Siófok nyerte hat találattal. A mérkőzés eleje meglehetősen kapkodó játékot hozott, s bár az első gólt a hazaiak szerezték, mégis a Kohász nyugodott meg előbb, s ezt előbb Szekerczés, majd Kazai duplája jelezte, ráadásul úgy, hogy közben egyet sem Kohász, így a 8. percben 4-1-re vezettek. A második siófoki találatra a 10. percig vártak a hazaiak, ám erre előbb Micijevic, majd Dombi válaszolt, így a 12. percben időt kellett kérnie Lars Rasmussen vezetőedzőnek (2-6).

A rövid pauzát követően is megmaradt azonban a Kohász fölénye, György László tanítványai a 17. percben már 8-3-ra vezettek, s ekkor egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a Siófok visszajöhetne a meccsbe. Elég volt azonban két kihagyott dunaújvárosi ziccer, s a gyors indításokból azonnal szorosabbá tette a meccset a házigazda, de a Kohász kézilabdázói is gyorsan kapcsoltak, s egy 4-0-s rohammal már héttel léptek meg ellenfelüktől a 25. perc végére (5-12). Nyugalomra azonban nem volt lehetőség, mert a siófokiak is igyekeztek jól élni a gyors indítások adta lehetőségekkel, de hiába jöttek vissza ötre, a hajrá is a vendégeké volt, így a szünetre 14-8-as dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

A tetemes előny ellenére a második félidőben is nagyon oda kellett figyelnie a Dunaújvárosnak, ám a Kohász az újabb harminc percet is jól kezdte, s Szekerczés, valamint Tomasevics (!) góljaival tudatosította ellenfelében, hogy sok jóra továbbra sem számíthat (8-16). A folytatásban felváltva szerezték találataikat a csapatok, ám a 40. perc környékén kisebb hullámvölgybe került a Kohász, ezt sorozatban lőtt három találattal bosszulta meg a Siófok, így a 42. percben muszáj volt időt kérnie György Lászlónak, hogy rendet tegyen a fejekben (13-19). Nagyon jókor jött ugyan Szekerczés hetedik találata, ám a nagy rohanásban sajnos ismét több hibát elkövetek a mieink, így a hazaiak a 45. percre ismét szorosabbá tették az állást (15-20).

Klujber Katrin szemfüles találata ötperces dunaújvárosi gólcsendet tört meg, s bár a vendéglátók Elghaoui révén tartották magukat, ahogy fogyott az idő, úgy tűnt egyre biztosabbnak a Kohász sikere (17-23). A véghajrához érve azonban ismét megtorpant támadásban a DKKA, s mikor az 57. percben feljöttek háromra a vendéglátók, ismét volt miért izgulni (20-23). Három perccel a meccs vége előtt az addig remeklő Szekerczés hetest hibázott, de a Siófok csak az utolsó fél percben tudott újabb gólt szerezni, így a Kohász, ha a végén hullámvölgybe is került, összességében simán nyert, 23-21-es sikerével megerősítette negyedik helyét a bajnoki tabellán.

Lars Rasmussen: – Nze Minko sérülése után nem maradtak átlövőink, márpedig nélkülük nem tudjuk megoldani a feladatainkat egy ilyen jó csapat ellen. Ezért védekezésben középen sem voltak meg az embereink. Ebben a csonka keretben ennyi van.
 
György László: – Az elmúlt időszakban úgy érzem, egyre jobban összeálltunk, ezt bizonyította a meccs is. A második kiegyenlítettebb volt, de az elsőben szerencsére felhalmoztunk akkora előnyt, ami elég volt a győzelemhez.
 

Fotók:Turcsán Fruzsina

Forrás: DKKA

FRISS