Újabb beruházások megvalósításához nyújt be pályázatot Letenye Város Önkormányzata

2017 máj 3

A pályázatok benyújtásáról nemrég döntött a letenyei képviselő-testület.

Farkas Szilárd polgármester portálunkat tájékoztatta: szeretnék felújítani a városi könyvtár részbeni belső részét, esetleg funkcióbővítését. A létesítményben lévő kazánok cseréje már időszerű, a komplex elektromos hálózat az idők során elavult, az emeleti galéria hajópadlójának csiszolása és lakkozása, a függönyök cseréje és infokommunikációs eszközök beszerzése vált esedékessé.
Egy másik pályázati felhívás keretében kerülhetne sor a Fáklya Művelődési Ház emeleti színháztermének részbeni felújítására. A padozat felújítása, a födém- és falburkolat, valamint a bejárati ajtók felújítása és a meglévő fűtőtestek optimalizált elhelyezése jöhet számításba. Továbbá a fény- és hangtechnikai eszközök megújítása is kiemelt feladat.
A harmadik pályázatban a felújított egészségház járóbeteg-szakellátásával kapcsolatos eszközbeszerzésekre fókuszálnak, főként az orvostechnológiai eszközöket előtérbe helyezve. A korábbi pályázatnak (melyből megvalósulhatott az épület felújítása) ugyanis csak kis hányadát tette ki az eszközbeszerzés.
A három pályázaton közel 100 millió forintnyi támogatást remél a város – jelezte Farkas Szilárd, a település első embere.

FRISS