Üdv Karácsony, hello Szilveszter

2020 dec 23

Minden évben az egyik legjobban várt ünnep a Karácsony. Ilyenkor együtt lehetünk szeretteinkkel, ajándékot adunk és kapunk, kipihenhetjük az évet. A Karácsony mindenkinek másért fontos, más miatt várja.

Vannak olyanok, akik a karácsony varázslatos, mesebeli oldalát látják. A hóesést, a hóembert, a szépséges dekorációt, a forralt bort meg a forró csokit. Felrémlik bennük gyerekkoruk szép emlékei. Ők a hangulatot várják. Az nem kérdés, hogy a hívők, a keresztények számára ez egy gyönyörű ünnep, hiszen megszületik Jézus Krisztus, a Megváltó. Ők bizonyára mélyen át is élik az ünnepek szellemiségét, a karácsony szépségét, hogy együtt a család és hálásak értük, az életükért. Vannak azok, akik a szeretteiket várják, hogy összegyűljön a család apraja-nagyja, mindenki együtt legyen. Hálás minden egyes családtagjáért és úgy szereti őket, ahogy vannak. Számukra bizonyára minden karácsony felejthetetlen ünnep és biztos a legjobb hangulatban telik. Szeret készülődni, sütni-főzni és megvendégelni a családot. Ebben az évben sajnos ez szűkebb körben és óvintézkedésekkel valósulhat meg, de így is ki kell minden pillanatát élvezni. Nem csak a gyerekek várják, hogy ajándékot kapjanak, hanem sok felnőtt is lázba jön az ajándék gondolatára.  Ne tartsuk érdekembernek azt, aki meglepetésre vágyik, attól még nagyon is helyén lehet a szíve, szeretheti a családját, az ünnepi hangulatot, csak éppen erősen él benne a gyermek, aki szeret kapni.

A szeretet lehet egy ölelés, egy kedves szó, az, hogy együtt van a család. De ugyanolyan szeretetforma lehet a nagy habzsi-dőzsi és az ajándékok is. Élvezz ki minden pillanatot, töltődj fel szeretettel és persze nagyon fontos, fordulj azok felé, akiknek a Karácsony nem ünnep, egyedül vannak, szomorúak. Sajnos sokan vannak így. Vedd észre, ajándékozz figyelmet a számukra.

Karácsony után pedig, hogy kipihenhesd a pihenést, következik a Szilveszter. Egy hangos parti barátainkkal, vagy romantikus éjszaka szerelmünkkel, esetleg izgatottam várni az éjfélt gyermekeinkkel abban a tudatban, másnap „tiszta lappal” kezdjük az évet, új színben látjuk a világot. Sajnos az idén nem lesz lehetőség nagy társaságban várni az Újévet, de próbáljuk meg minél pozitívabban hozzáállni és nem hagyni, hogy kedvünket szegje a jelenlegi helyzet. Ha nagy létszámban ugyan nem mulathatunk, attól még lehet felejthetetlen a Szilveszter. Wellness, otthon a családdal egy kellemes éjszaka, kisebb társasággal házibuli. Légy kreatív és fedezd fel, hogyan tudod szebbé és izgalmasabbá tenni ezt az éjszakát.

 

„Ballag már az esztendő, vissza-visszanézve,

nyomában az öccse jő, vígan fütyörészve.

Beéri az öreget s válláról a terhet

 legényesen leveszi, pedig még csak gyermek.

Lépegetnek szótlanul s mikor éjfél eljő,

férfiasan kezet fog Múlttal a Jövendő.”

A Szuperinfó munkatársai nevében kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

FRISS