Az elmúlt hét elején, hétfőn délután hat óra tájban érdekes kis jármű állt meg az M7 Tabak előtt Nagykanizsán.

A véletlen úgy hozta, hogy az üzletvezetője is épp a helyszínen tartózkodva megismerkedett a cigarettát vásárolni kívánó “világjáró séffel” – ahogy ő nevezte az olasz fiatalembert, aki Milánó mellől indult útnak, hogy felfedezze a nagyvilág ízeit, és az első kézből kapott recepteket kipróbálva majd Berlinben nyithasson éttermet, ahol a népek ízvilágát idéző karakteres fogásokat tegyen majd vendégei asztalára. A fiatalember egy  Párizsban megismert kedves barátja
kíséretében járja a világot, aki Philadelphiából származik. Ő dokumentálja az utazás részleteit, képeket és filmeket készít szorgalmasan, hogy a kalandról legyen majd bőven mutatnivaló a kíváncsiak számára.
A helység üzletvezetője, Gosztonyi Ilonával csütörtökön délelőtt beszélgettünk. Kellemes napsütésben, a teraszon üldögélve mesélt a nem hétköznapi eseményről..

A világjáró fiúk kis TukTuk autója egyenesen India keleti részén fekvő Asszám nevű államából érkezett. A kis járgány igazán mindent tud: konyhává varázsolható, igazi tűzhellyel és ha az álom ideje következik, hálószoba alakítható ki benne.

Igaz, hogy hátramenet nem kapcsolható rajta, ám ezt a tulajdonosok megoldják: olyan helyen parkolnak, ahol erre nincs szükség vagy együttes erővel megoldják a problémát.

És az sem baj, hogy tolva indítható csak be a motor, a két fiatal igazi túlélő kalandor.

Az éjszakát az M7 Tabak parkolójában töltötték, de előbb saját kis tűzhelyükön elkészített vacsorára invitálták a tulajdonost, no meg egy jó kis esti beszélgetésre.
Kedden a TukTuk és utasai már indultak is tovább Budapestre, ahol egy hetet töltöttek, onnan Prágába, Bratislavába vezet az útjuk. És még ki tudja, mi jut világjáró eszükbe. Mi mindenesetre gondolatban szorítunk nekik és sok sikert kívánunk!

Aki többet szeretne megtudni a két fiatalember kalandjairól, megtalálja őket a Facebookon az alábbi címen:

https://www.facebook.com/solfoodcinema/

Illetve az M7 Tabak Nagykanizsa facebook oldalán: https://www.facebook.com/M7Tabak/

M.Kata