Túrák a Bajor Alpokban

2019 nov 26 | Hírek

A Magyar Földrajzi Társaság Zalai osztálya és az Utazási Klub közös szervezésében Ausztriába és Németországba látogattunk a Bajor Alpokba és a Müncheni Oktober Fest megnyitójára.

Első állomásunk Ausztirában a Steinernes Meer hegységben az Untersberg hegy csúcsára vezetett. Ide felvonóval jutottunk, 1663 m magasságba. Pazar panoráma fogadott bennünket, ahonnan Salzburgra, a Bajor medencére, és a Salzach-völgyére pillanthattunk. Innen rövid gyalogtúrával felsétáltunk az 1806 méter magasan található Geiereck csúcsára.

A bátrabbak tovább vándorolhattak a Magastrón-csúcsra, 1853 méteres magasságig. A felvonóval a lefele vezető út is csodálatos volt, és ezután Németországban, az Almbachklamn szurdokban szűk járatok, falépcsők, hidak és vízesések között csodálhattuk a táj szépségét. Itt található Németország legrégebbi, ma is működő, márványgömbök megmunkálására szolgáló malom, a Kugelmühle. Ez a legrégebbi malom, 1683 óta folyamatosan működik.

 

Benedek Miklós

MFT – Zala megyei titkára

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs (Budapest, 1954. május 9. –) visszavonult magyar hivatásos teniszező. Ő az open era legsikeresebb magyar férfi teniszezője. Megalakulása (2000)...