Alapból egy nagyon finom panna cotta, ami jöhet bármikor, de ezekkel a fülekkel szerintem szuper választás a húsvéti asztalra 🙂

Hozzávalók / 4 adag

panna cotta
3 dl habtejszín
1 dl tej
4 ek cukor
1 db vanília
2 teáskanál zselatin
1 dl tojáslikőr
díszítés
10 g cukor
3 csepp piros ételfesték
3 db pillecukor
5 g kókuszreszelék (kb)

elkészítés

A tejszínt a tejjel, a cukorral, a vanília rúd kikapart magjaival összekeverjük, beletesszük a rudat is, és éppen, hogy csak felforraljuk.
Ha egy picit hűlt, de még meleg, beletesszük a zselatint. Alaposan elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
Poharakba, tálkákba töltjük, és minimum 3-4 órára vagy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.
A fülekhez a cukrot elkeverjük a piros ételfestékkel. Egy pillecukrot keresztben szétvágunk, és a közepét belenyomjuk a rózsaszín cukorba.
Kiveszünk egy panna cottát, megszórjuk kókuszreszelékkel, és ráhelyezünk 2 db fület.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tojaslikoros-panna-cotta