Hozzávalók

8 db 10 dekás sertésborda
1 fej vöröshagyma
6 dkg zsír
pirosparika
1 gerezd fokhagyma
zöldpetrezselyem
kb 20 deka karikára vágott kifliburgonya
3 deci tejföl

Elkészítése

A sertésbordát húsverő kalapáccsal jól megveregetünk. kb 4 deka zsírban a megsózott sertésbordákat lesütjük, a visszamaradt zsírban 2 deka zsír hozzáadásával a finomra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát halvány pirosra hevítjük, 2 deka pirospaprika hozzáadásával fél deci vízzel felengedjük, kis lábasba helyezzük és a megtisztított, karikára vágott kifliburgonyát is lábasba helyezzük.
A megsült sertésbordákat szintén ráhelyezzük, letakarva pároljuk s amikor már a hús is puhulni kezd, a 3 deci tejföllel felengedjük s mindaddig lassan pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

http://egyszerugyorsreceptek.com