Szabó Erika, költő-Új kötet hamarosan

” A szónak ereje van, az írásnak hatalma, a csendnek bölcsessége”

 

Elérkezett az idő, hogy újabb verses kötettel jelenjek meg a közönség előtt. A 2012-es Pillangószárnyak és a 2016-os Időkerék címet viselő köteteim után most a 40 tavasz-40 tél című könyvem szeretném az olvasók figyelmébe ajánlani.
Hosszú volt az út, mely idáig vezetett, ha őszinte vagyok. Nem is könnyű lépcsőfokokon át ívelt a “karrierem”, amit egyébként nem is tekintek annak, hiszen számomra az írás nemcsak önkifejezés, gondolattömeg, érzelem átadás, ennél sokkal több. Közlésigény, hivatás, szellemiség, gyógyítás, hit, lélekfeltárás és tanítás is. Újabb és újabb akadályokkal kellett megküzdenem nemcsak az életemben, hanem az írás területén is. Nem sokan álltak mellettem, nem kaptam sok bátorítást az elején, a legtöbb ember csak legyintett, hogy ez is csak valamilyen hobbi, mint a szövés, a hímzés, amit szívesen csináltam. De a pályázatok, versenyek meghozták azt az elismerést, számomra a hitet, hogy tényleg ezen az úton van a helyem, a szakmából olyan jeles “szakértők”, költők mondtak rólam pozitív véleményt, minek hatására elmélyült a hitem saját magamban.
Soha nem voltam magamutogató, de rájöttem, ha nincs is segítségem, nem marketingel senki, megteszem magam azt, amiért küzdeni csak én tudok, hogy egyszer valóra váljon az álmom. Többször kaptam Budapesten a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett ünnepélyes díjátadón kiemelkedő díjat, talán egyedül zalaiként büszkeség töltött el minden alkalommal. A félezer mű közül líra kategóriában elhozhattam az 1. helyezést, előtte a Különdíjat, egyszer a 3. díjat, arany okleveleket és megérhettem mára, hogy most jelenik meg a 20. országos válogatott antológia, amiben az én verseim is bekerültek. Hiszem, hogy itt a helyem, hogy még fejlődni tudok. Az a líra, amit én képviselek a visszajelzések alapján minden ember számára érthető tartalmat közvetít, a szinte impresszionista képeket, amivel lefestem a verset elképzelhetők és a legnagyobb, amivel meg tudok érinteni az érzés. Mert igenis, szükség van az érzésekre, a szépre, a közösségi szerep felvállalására, az érzelmekben való osztozásra.
2019. januárban ismét ott lehetek Budapesten az ünnepélyes díjátadón, képviselhetem Nagykanizsát. Megtisztelő és jó érzés számomra. Előtte azonban várom az olvasókat Nagykanizsára, a Halis István Városi Könyvtárba november 15-én (csütürtök) 17 órára, ahol bemutathatom legújabb megjelent kötetetemet Kardos Ferenc koordinátor irányításával.
Az idén még szeretnék eljutni Gelsére, Zalacsébre is, hiszen ezek azok a helyek, melyek szívemnek oly kedvesek, életem részét képezik.
A jövő év folyamán pedig további könyvbemutatókat is tervezek, Tapolcán, Budapesten, Csongrádon mindenképpen, de egyéb helyekre is szívesen megyek.
Elérhetőségem: 78szaboerika@gmail.com

Most pedig fogadjátok szeretettel a Kanizsa Tv által készített interjút, egy kis kedvcsináló az új kötetemhez!