Sivatagi kalandok: 250 kilométer az Atacama és a Namíb Sivatagban

2019 dec 6

Sivatagi kalandjairól mesél Lubics Szilvia 2019.12.18-án 18 órától a nagykanizsai HSMK-ban. Az élménybeszámolóra a belépés díjtalan.

Lubics Szilvia ultrafutó, többszörös Spartathlon és Ultrabalaton győztes, sokszoros magyar bajnok és válogatott sportoló. Civilben fogorvos, feleség és három gyermek édesanyja. Többször is elnyerte az év ultrafutója Magyarországon címet, 2016-ban megkapta a Magyar Becsület Rendet.

A tavalyi évben részt vett egy igazán különleges versenyen, az Atacama Crossing-on. Egy hét a sivatagban, 250 km-es versenytávon brutális szintemelkedéssel. Az útvonal homokdombok és kanyonok között vezetett, de a derékig érő fű és kihívást jelentett, arról nem is beszélve, hogy mindezt a világ egyik legszárazabb pontján kell megtennie. Mivel útközben egyáltalán nem találkozhatnak a futók másokkal, akik segítenék a frissítést és az átöltözést, ezért az egész távra való felszerelést is magukkal kell vinniük. Lubics Szilvi így 10 kg-os hátizsákkal tette meg a sivatagi utat (és ebben a 10kg-ban nincs benne a víz!). Boldogan, örömkönnyekkel érkezett célba, majd néhány hónap után már a következő sivatagi versenyére készült, a Namib Race-re. A dél-afrikai sivatagban 254 km-et futott mély homokban, köves terepen és óceánparton egyaránt, meg kellett küzdeni az éjszakai fagypont körüli hőmérséklettel és napközben a perzselő hőséggel.

Lubics Szilvia óriási élménnyel tért haza mind a két versenyről. Élménybeszámolóján elmeséli, hogyan élte meg a verseny előtti napokat, mi motiválja őt nap mint nap, hogyan küzdötte le a nehézségeket, és hogy egyáltalán hogyan lehet teljesíteni egy ilyen versenyt.

FRISS

Mit hoz a Bivaly éve?

Mit hoz a Bivaly éve?

A kínai asztrológia a holdévben méri az időt, ez jellemzően később kezdődik, mint a nyugati napév. Az ide fordulón a Fém és a Bivaly évébe léptünk át, ami...