Manapság nincs olyan ember, akit ne foglalkoztatna a nagy kérdés: „Mi lesz a Földünkkel? Mit tettünk vele? És tehetünk érte  valamit?”

Világszerte hallani arról, miként haldoklik bolygónk. Rémhírekkel van tele az összes média és online felület, néhol ugyan belecsempészve egy- két túlzás, de sajnos a valóság nem törpül, nagy a baj.

Velünk, emberekkel van a baj. Kizsákmányoljuk energiaforrásainkat és pusztítjuk élővilágunkat.

Kérdés tehát, van-e még megoldás? És ha igen mi lehet az?

Mi történne, ha minden ember egyszer csak észbe kapna és rájönne, mindenkin múlik a javulás, igen, rajtad is! Mert nem foghatjuk csak a termelőkre, gyárakra és az iparra a kialakult helyzetet. Elkényelmesedett társadalmunkban nem számít egy-egy műanyag palack, egy hanyagul eloltott tüzelőhely, vagy egy lelőtt állat. „Hisz abból mi történhet? Rajtam nem múlik.” Halljuk sokszor a kifogást, ezzel rázva le a felelősséget tetteinkről. Megosztunk egy-egy bejegyzést, cikket, mérges  GIF-et lövünk a megosztott hírekre, ezzel mutatva mennyire dühít minket a dolog, szomorkodunk egyet, amikor olvasunk a sírva menekülő, vagy mérgezésben elpusztult állatokról, majd előveszünk egy műanyag palackos italt, leülünk a számítógép elé és megnyugtat minket a tudat, „Na, ma is tettem  valamit…”

Ennyi nem elég! Nem elég tudni, ahova tartunk az rossz és várni, hogy majd valaki talál megoldást! Tenni kell azért, hogy jobb legyen és az idő egyre fogy. Itt is él a híres mondás; „Egy fecske nem csinál nyarat” – szerencsére belőlünk még található egy kevés…

Sír a Föld. Segíts rajta! Vigasztald meg!

SZ.N.ZS.