Serdülő szabadfogású, kötöttfogású és női minősítési birkózóverseny, Id. Tóth István emlékverseny!

2020 márc 5

Nagykanizsán a Zsigmondy tornacsarnokban került megrendezésre mindhárom szakágban az év második korosztályos válogató versenye (Válogató az Európa-Bajnokságra).

A versenyt a szervezők Id. Tóth István emlékének ajánlották fel aki a Kanizsai Birkózó sportegyesület egyik alapító tagja volt. A versenyen közel 60 honi egyesület, 326 versenyzője küzdött a válogatott címeres mez megszerzéséért. A magyar versenyzők dolgát, Holland, Horváth és Erdélyi csapatok is nehezítettek. A kanizsai birkózókat szabadfogásban (szombaton zajlott a női és szabadfogású verseny, vasárnap a kötöttfogásúak léptek szőnyegre) a 68-kg-os Pőcze Bence, Bodógh Endre és Balazsin Zdenkó, valamint a +85 kg-os Dányi Márton képviselte. Közülük a legmesszebb Pőcze jutott, aki három győzelmet követően, a döntő csatában szoros küzdelemben alulmaradt, így ezüstérmet nyert. Két győztes és egy vesztes mérkőzéssel a dobogó alsó fokára álhatott Dányi Márton is. Endre és Zdenkó, sajnos az első kőr után kiesett a versenyből. A második napon is rajthoz állt három kanizsai, Márton a döntőbe verekedte magát, ahol hosszas vezetés után kikapott így ezüstérmes lett, míg Pőcze Bence két győztes és két vesztes mérkőzéssel az ötödik helyen zárt. Zdenkó egy győztes és egy vesztes mérkőzéssel nem került a legjobb nyolc közé.

Szatmári Zsolt „Harmadik éve a serdülő szabadfogású válogatottnak én vagyok a vezető edzője, furcsa szerepben voltam jelen a versenyen, válogatott edzőként, klub edzőként és a verseny szervezőjeként, embert kívánó és kimerítő feladat volt, de a vissza jelzések alapján sikerült minden fronton helytállni. A második válogatón is sok meglepetés eredmény született, így az áprilisban zajló Országos Bajnokság után tudom kihirdetni a Várnába utazó csapatot. Külön öröm, hogy a 68-kg-ososk csatájában a két válogató versenyről bezsebelt ezüstérmével Pőcze Bence versenybe van a címeres mezért folyó végső csatában (aki most megverte Bencét az az első versenyen, kiesett, aki meg az első versenyen nyert az a második versenyen „csak” bronzért birkózhatott). A kanizsaiak eredményével elégedettek lehetünk, kisebb hibákat elkövettünk, de reálisan ebben a csapatban most ennyi van”

 

FRISS