SAJTÓKÖZLEMÉNY- Letenye Város Önkormányzata

2019 febr 20

MEGKEZDŐDIK A „TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI
FEJLESZTÉSEK LETENYÉN” PROJEKT

A projekt célja a megvalósuló termelői piac, valamint a hűtőház hosszú távú üzemeltetésével a fenntartható, növekedést célzó, belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítést megteremtő funkció. A beruházás biztosítja a helyi gazdaság üzleti infrastrukturális hátterének támogatását. A hűtőház kialakításának eredményeképp megvalósul a kisléptékű termék-előállításhoz, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztés, melyek eredményeként létrejön a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatása, a helyi termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatása.

A megvalósítás helyszíne a város központjában található (Bajcsy- Zslinszky u. 3.) Sétatér bővítéseként, mérete 5631 m2, amely jelenleg kihasználatlan patakparti terület jó, több irányból való megközelíthetőséggel. A tervezett épület többféleképpen tagolható. Alapszerkezete egy kisfesztávú egyhajós acélvázas csarnok pontalapozással szendvicspanel köpennyel fog készülni. A csarnoktér két részre lesz osztva. A mezőgazdasági szolgáltató tér, termelői piac a benne foglalt hűtőkamrákkal, amely a kistermelők termékeinek tárolását fogja szolgálni, egyszerű
temperált tér lesz, míg az aula a szolgáltató tér, mely egyszerre oldhatja majd meg időben különválasztva a közösségi és szolgáltató funkciókat. Alkalmas lesz mezőgazdasági termelői és kereskedelmi képzések tapasztalat- és árucserék lebonyolítására. Az épülethez csatlakozó északi és keleti napsugárzástól jobban védett oldalán szilárd burkolatú ponyvafedésű árusítóhelyek is ki lesznek alakítva a kistermelőknek. A termelői piac kialakítása fedett, nyitott csarnokban könnyű szerkezettel valósul majd meg, melynek alapterülete 12,0 x 15,0 méter. A 180 m2 alapterületű fedett csarnokban 20 db telepítettelárusító hely kerül kialakításra.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Letenye Város Önkormányzata
8868 Letenye, Kossuth L. u. 10.
Tel./fax: 93/544-970
E-mail: igazgatas@letenye.hu

A projekt címe: ,,TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI FEJLESZTÉSEK
LETENYÉN”

A pályázat azonosító száma: TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00009

A felhívás címe: Helyi gazdaságfejlesztés

Támogatás összege és intenzitása: a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a, de legfeljebb 216.985.955 Ft

A projekt összköltsége: 235.887.329 Ft

A projekt fizikai befejezésének várható ideje: 2019.09.30.
Munkaterület átadására 2019. február 05-én került sor, így a vállalkozó elkezdhette munkáját.

FRISS