SAJTÓKÖZLEMÉNY – Letenye Város Önkormányzata

2020 júl 11

BEFEJEZŐDÖTT A „TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI
FEJLESZTÉSEK LETENYÉN” PROJEKT

Befejeződött a város központjában (Bajcsy- Zslinszky u. 3.) a termelői piac kialakítása, melynek mérete 5631 m2.
Több irányból jól megközelíthető, csuklópontjában van a megszokott áthaladó gyalogos forgalomnak.
A telken a piac és hűtőház üzemeltetéséhez szükséges közmű vezetékek, csatlakozási pontok lettek kiépítve. Az épületről elmondható , hogy a különböző funkciókat összevontan, az egyidejű használat lehetőségét biztosítja a lehető leggazdaságosabb módon.
Alapszerkezete egy kisfesztávú egyhajós acélvázas csarnok pontalapozással szendvicspanel köpennyel. A csarnoktér két részre van osztva ,,A Mezőgazdasági szolgáltató tér, termelői piac a benne foglalt hűtőkamrákkal, amely a kistermelők termékeinek tárolását szolgálja, egyszerű temperált tér, míg az aula a szolgáltatótér egyszerre oldhatja meg időben különválasztva a közösségi és szolgáltató funkciókat, alkalmas mezőgazdasági termelői és kereskedelmi képzések tapasztalat- és árucserék lebonyolítására.
A csarnoképület nyugati oldalán helyezkednek el a fűtött mellékterek, vizesblokkok öltöző és iroda helyiségek. A mellékterek szintén acélvázas szendvicspanel köpenyezésű szerkezettel készültek, de a csarnoképülethez képest belső oldalon előtétfalakkal, álmennyezettel és többlethőszigeteléssel, a legkorszerűbb energetikai- és komfortigények kielégítésére.
Az épülethez csatlakozó északi és keleti napsugárzástól jobban védett oldalán szilárd burkolatú ponyvafedésű árusítóhelyek mobil vagy aljazatszerkezethez rögzített, épített kivitelben tetszőlegesen variálható árusítóhely kínálatot engednek meg a több-kevesebb termékkel érkező kistermelőknek.

A termelői piac kialakítása fedett, nyitott csarnokban könnyű szerkezettel valósult meg, melynek alapterülete 12,0 x 15,0 méter. A 180 négyzetméter alapterületű fedett csarnokban 20 db telepített elárusító hely került kialakításra. Egy árusító hely kb. 2 m2 területű lesz. Hosszú távon a piac területe lehetőséget biztosít további, fix elárusítóhelyek építésére is, amennyiben a statisztikák ezt igazolják majd.

2019.01.28-án közbeszerzési eljárás eredményeképpen a legalacsonyabb összegű ajánlatadval megkötött vállalkozási szerződés alapján Letenye Város Önkormányzata saját forrás bevonása vált szükségessé. Az építési beruházéás összköltsége: 235 887 329 Ft, így az önerő mértéke 18 901 374 Ft.
A műszaki átadásra 2020. 04. 30-án került sor.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Letenye Város Önkormányzata
8868 Letenye, Kossuth L. u. 10.
Tel./fax: 93/544-970
E-mail: igazgatas@letenye.hu

A projekt címe: ,,TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI FEJLESZTÉSEK LETENYÉN”

A pályázat azonosító száma: TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00009

A felhívás címe: Helyi gazdaságfejlesztés

Támogatás összege és intenzitása: a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a, de legfeljebb 216.985.955 Ft

A projekt összköltsége: 235.887.329 Ft

FRISS