Rózsaszín fények éjszakája

2020 jan 27

100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt az érintett útvonal hazai és olasz városainak nagyrésze rózsaszínűre világítja meg a nevezetes épületét, így tisztelegve a verseny és a kerékpárosok előtt.

Nem lesz ez másképp Nagykanizsán sem, január 30-án rózsaszínbe borul a „CsóTóNk” kilátója. A rózsaszín fények éjszakája alkalmából Télesti GIRO-pikniket szervez a város önkormányzata, nem csak sportolóknak. Csütörtökön 18 órakor a Csónakázó-tónál a kilátó alatti parkoló környékén várják az érdeklődőket a zenés Giro-váró találkozóra, ajándék GIRO bögrével (limitál számban), és zsíros kenyérrel. A Kanizsai Futóklub ezt követően 18 óra után fejlámpás Csótókörre indul, amire bárki becsatlakozhat.
Szintén ennek alkalmából vasárnap (február 2-án) Giro d’Italia Népszerűsítő Túrát, 100 km kerékpározást hirdet a Teker Egyesület Nagykanizsa – Héviz – Zalakaros – Nagykanizsa útvonalon, a Giro körverseny 3.szakaszának útvonalát érintve. A hosszú távú túra 10 órakor indul, és kifejezetten országúti bringások részére ajánlott, míg az utolsó kilométerekre bárki becsatlakozhat edzettségi szinttől függetlenül (bukósisak viselése ebben az esetben is kötelező!). Akik a rövidebb távra szeretnének becsatlakozni, azok 14 órakor a Platanus Étterem és Panzió parkolója elől indulnak a többiekkel közösen a Camping út – Vár út – Erzsébet tér útvonalon.

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...