RÖVIDHÍR – Zalában a TOP-források nagyobb részét már lekötötték

2017 máj 5

Önkormányzat-hivatalok

Zalaegerszeg, 2017. május 5., péntek (MTI)

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) a megyének rendelkezésére álló 23,2 milliárd forintból több mint 12,3 milliárd forint forrást kötöttek le eddig azok a pályázatok, amelyekből egyebek közt ipari parki, óvodai, bölcsődei és turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg – jelezte a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a megye három választókörzetének fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

Pál Attila elmondta: Zalában elsősorban önkormányzati fejlesztéseket szolgáló pályázatokból eddig 139 kérelmet bíráltak el, amelyből 77 pályázó részesült támogatásban, összesen 9,9 milliárd forint értékben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már korábban csaknem 1,5 milliárd forint forrást kapott a TOP-keretből, illetve csaknem egymilliárdot fordítottak a megyei foglalkoztatási paktum programjaira, ezekkel együtt Zalában tehát több mint 12,3 milliárd forintnyi forrást kötöttek le mostanáig.

blb \ bhi

MTI 2017. május 5., péntek 9:08

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...