Nemrégiben látott napvilágot a KSH éves turizmusstatisztikai összesítése, amelyből kiderül, hogy Zalakaros turizmusa újabb rekordokat döntött.

“Zalakaros 638 069 kereskedelmi vendégéjszakát realizált 2018-ban, ez 15 %-os növekményt jelent előző évhez viszonyítva, amely növekmény mind az országos (103,84%) mind a régiós (101,60%) növekedési mérték sokszorosa. Zalakaros ezzel a kiemelkedő  eredménnyel a legnépszerűbb település volt a Balaton régióban 2018-ban a belföldi vendégek körében, megelőzve ezzel  a legnagyobb régiós turisztikai szereplőket. Összesített vendégéjszaka számban is feljutottunk a dobogóra: Hévíz és Balatonfüred után, a 3. legnépszerűbb település lettünk 2018-ban a Balatonnál.” – mondta el Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Mélyebben vizsgálva a KSH adatokat az is kiderül, hogy ezek a számok további rekordokat generáltak:

“A zalakarosi növekedés 2018-ban a legnagyobb intenzitású növekedés mind a top 5 balatoni települést, mind a top 5 termálfürdős települést tekintve. Szintén egyedülálló teljesítmény, hogy mind a stratégiai, mind a feltörekvő külpiacokon növekedést tudtunk realizálni, ez 12%-os növekményt jelent külföldi vendégéjszakákban számszerűsítve. Külön érdemes kiemelni, hogy a német nyelvterületről realizálódó vendégéjszaka számok csökkenését 2018-ban, közös munkával sikerült növekedésbe fordítanunk. Ezt a kiemelkedő eredményt egyedül Zalakaros tudta produkálni a régióban.”- fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, turizmusért felelős alpolgármester.

„Ezek az eredmények elsősorban Zalakaros egyedülálló kínálatának, a négy évszakos családi fürdőnknek és szállodáinknak köszönhető, valamint annak a közösen befektetett munkának, amelyben a turisztikai szereplőkkel összehangolt, adatvezérelt, integrált városmarketing tevékenységet tudunk megvalósítani. Természetesen idén sem dőlünk hátra, a „Zalakaros Go Bike” kampányunk mellett elindítjuk „Csak Egy Pillanat!” elnevezésű, Európában is egyedülálló programunkat, amelynek keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe a Zalakarosi Fürdő vendégei, de a zalakarosi szállóvendégeket és a helyben élő családokat is bevonjuk a programba.” – jelezte Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.