A legfinomabb a házi készítésű ravioli, nem mindegy milyen tésztából és milyen töltelékkel készül, ezért ma elhoztuk nektek egy olyan ravioli receptjét, amely forró vízzel készül. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók

3 bögre liszt
1 db tojás
egy csipet só
1 evőkanál olaj
1 bögre forró víz
Elkészítése
Verjük fel a tojást a sóval kavarjunk hozzá 1 kanál olajat és lassanként a lisztet, keverjük össze. Öntsünk hozzá egy bögre forró vizet és kavarjuk össze egy kanállal, majd gyúrjuk össze a kezünkkel, ha szükséges még adjunk hozzá lisztet.

Hagyjuk pihenni 10 percet, nyújtsuk ki és szaggassunk belőle raviolit. Megjegyzés: ha hússal töltjük, használjunk 2 féle húst mert sokkal jobb ízű lesz.

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com