Rajzfilmünnep Nagykanizsán

2019 nov 12

Idén is elérkezett az a hétvége, ami az animációs filmekről szól: November 15. és 17. között immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep, melyhez városunk is csatlakozott.

Az ünnepi filmvetítés keretében szombaton az Egy kupac kufi, vasárnap pedig a Szaffi lesz díjmentesen megtekinthető a Cinema Nagykanizsa moziban, délután 4 órakor.

Országunk egyik legsikeresebb animációs műhelye, a KEDD már évek óta azon dolgozik, hogy minél szélesebb körben megismerje a közönség az animációs műfajt. Erre kiváló alkalom az Országos Rajzfilmünnep, ami a legkisebb gyerekektől egészen a legidősebb korosztályig nyújtja a közösségi filmnézés élményét. Az érdeklődés évről évre egyre nagyobb, idén már 86 település 101 helyszínnel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Idén 50 éve, hogy bemutatták a Mézga családot, így az idei Rajzfilmünnep erre kíván emlékezni. Rendezője, Nepp József 85 éve született, a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenijeként tartják számon. A filmes programban így idén olyan rajzfilmek kerülnek elsősorban filmvászonra, amik meghatározóak az animációs műfajban, és Nepp József nevéhez fűződnek, ezzel tisztelegve a magyar mozgókép mestere előtt.

FRISS