Pőcze ezüstje országos minősitő versenyről!

2020 febr 10

Február első hétvégéjén, Tokodon rendezték meg a serdülő (14-15-évesek) szabadfogású birkózók országos minősitő versenyét. (Az országos bajnoksággal együtt három minősitő versenyt rendeznek meg, az eredmények alapján számolják ki év végén, hogy ki lett a súlycsoport arany, ezüst és bronz jelvényese).

A verseny egyben válogató volt a júniusi (Várna) serdülő Európa Bajnokságra. A Kanizsai színeket a 68 kg-os Pőcze Bence és a +85 kg-os Dányi Márton képviselte. Sorsolást követően kiderült, hogy mindkét kanizsai a nyolc közé jutásért kezdheti meg a küzdelmeket. Lehengerlő birkózással mindketten két mérkőzés nyerve jutottak a döntő lehetőségének kapujába. Itt sajnos Márton szoros csatában 6-3-ra kikapott az abonyi riválisától, de Bence nyerni tudott a Vasas-os Zimonyival szemben, így a délutáni küzdelmek során kis és nagy döntőben izgulhattunk kanizsai versenyzőért. Sajnos egyik mérkőzés sem alakult kedvezően, szoros csatában, Márton 3-2-re míg Bence 6-4-re veszítette el mérkőzését.

 

Szatmári Zsolt (a serdülő szf. válogatott edzője, a Kanizsai Birkózó se edzője): Meglepően jól birkóztak versenyzőink, Márton felvételi vizsgákra készült, szinte edzés nélkül birkózta, élete legjóbbját, Bence szépen menetelt, de a döntőre elfáradt. Véleményem szerint a legerősebb súlycsoport a 68-kg, a két döntősön kívül további 2-3 versenyző van aki beleszólhat a válogatottság sorsába. A következő válogatót, február 29-én Nagykanizsán rendezzük meg, reményeink szerint sikerül előrébb lépni. Bence az eddigi remek birkózásának köszönhetően ott lehet a válogatott színeiben március végén Tallinba egy nagyon erős nemzetközi versenyen

FRISS