Panki világa – Zalakaros fürdő

2017 jún 2

Csapatunk megálmodta a Zalakarosi Fürdő kabaláját, Pankit, aki egy olyan vidám és kortalan kabala, aki fontos, hasznos információkat, érzéseket, tanácsokat ad át minden korosztály számára.

Programpalettánk alá 3, eddig külön működő szolgáltatást vontunk össze: a senior, a sport és a gyermekprogramokat. Hiszünk abban, hogy ezek elválaszthatatlanok, hiszen a seniorok is ugyanakkora örömmel és lelkesedéssel játszanak, sportolnak, mint a gyerekek. A gyermekek az életünk része, így ők is jelen lehetnek és együtt játszhatnak, vagy tornázhatnak a senior klubban a nagyszülőkkel. Szeretnénk ha nem csak külön, de együtt is jól érezné magát minden kedves fiatal és felnőtt vendégünk itt, a Zalakarosi Fürdőben, ezáltal Panki a generációk közötti párbeszédet is elősegíti.

Panki kiemelt feladatának tartja, hogy a Zalakarosi Fürdőben vendégeskedő gyermekek, a pihenés alatt is játékosan hasznos ismereteket tanuljanak.

Az állandó programok összeállításánál fontos szerepet játszott a tudatosság. Célunk a fiatal korosztály felé a játékos tanulás, a felnőttek felé a preventív gondolkodás megerősítése, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, valamint a senior korosztály részére gyógyászatunk hatékonyságának megismertetése. Panki kabalánk mindenütt jelen van, éppen ezért született meg a név, mely szerint a fürdő Panki világa lesz.

A programokból néhány:

Csicsergő programja meghatározott téma alapján beszélgetési lehetőséget biztosít a gyermekeknek arra, hogy megvitassák, kinek mit jelent a barátság, a tisztelet, miért fontos a köszönés, de arról is lehet csicseregni, miért fontos az állatok védelme.

Panki, a Zöld óra keretében remek lehetőséget biztosít arra programfelelős munkatársain keresztül, hogyan tudatosítsa a gyerekekben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, valamint ökológiai dominó segítségével játszva tanulhatnak.

A Mesefa alatt a vizes programok utáni fáradalmakat lehet kipihenni.

A Strandsulitól pedig nem kell megijedni! Lehet iskolásat játszani, táblára rajzolni, de akár anyut, aput, tesót játszásiból padba ültetni. Sőt! Néha ellátogat hozzánk egy kedves tanárbácsi, hogy azoknak a gyerekeknek segítsen, akiknek a szünidő alatt is fontos, hogy a suli „fejben” maradjon.

Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra, valamint az elsősegélynyújtó alapismeretek elsajátítására is.

S hogy Panki is tartsa a lépést a közösségi médiával, tag lesz, így lehet őt is lájkolni, követni, sőt, hazavihetik apró kis barátjukat. A Zalakarosi Fürdő a kabaláját baba formába öltötte, melyet megvásárolhatnak.

És végül! Panki komoly elhatározásra jutott, beiratkozik a Zalakarosi Iskolába! Szeretne tanulni, új barátokat szerezni. A kezdeményezést örömmel fogadták, így már az évzáróra is ellátogatunk Pankival! Üdvözöljük Pankit, és az ő világát, a Zalakarosi Fürdőt!

A Zalakarosi fürdő régi játszóterének elemei fából készültek, bár sokoldalúak voltak, mégsem felelt meg a modern kor elvárásainak. A közel 20 éves játszótér minden évben megkapta a minősítést, ám a sok használat megviselte a fa minőségét. Az új, játékra alkalmas területet egy árnyékosabb, a vendégek által kevésbé használt részre helyeztük át, ahol nagyobb teret biztosítunk ezáltal a mozgásra.

Indokolt volt a korszerűsítés, így esett a választás a svéd gyártóra akivel hosszas előkészületek után kerültek kiválasztásra az új, korszerű elemek.

A 6 elemből álló játszótér birodalom, melyet a svéd HAGS cégtől vásároltunk, a szabványok szerinti előírásnak megfelelő minőségben, korszerű és új dizájnnal. A cég Európa szerte ismert és megbízható gyártó. A játszótér beruházási értéke közel 15.000.000 Ft + áfa.

Az S-TÉR Kft. a játszóteret biztonságos alapokra helyezte, a minősítése megtörtént, így a gyermekek a mai naptól birtokba is vehetik.

Gránit Gyógyfürdő Zrt.
8749 Zalakaros, Thermál u. 4.
Tel.: +36 93 340-420; Web: www.furdo-zalakaros.hu

FRISS