Öttusa Eb – Elégedetten értékeltek a szövetségi kapitányok 

2017 júl 27

Öttusa-Eb-Fehéroroszország-Magyarország

    Budapest, 2017. július 27., csütörtök (MTI)

Elégedetten értékelte a magyar öttusa-válogatott Európa-bajnoki szereplését a férfi és a női csapat szövetségi kapitánya, Martinek János és Kállai Ákos.

“A fiúk egy arannyal jobbak voltak, de összességében mindenki elégedett lehetett” – jelentette ki az M1 aktuális csatornán csütörtökön Kállai Ákos arra a kérdésre, hogy melyikük örülhetett jobban.
A hétfőn véget ért minszki Eb-n egy első, három második és egy harmadik helyezéssel másodikként végeztek a magyarok az éremtáblázaton.
Győzött a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású férficsapat, ezüstöt nyert egyéniben Kasza és Kovács Sarolta, illetve utóbbi Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával együtt a nők hagyományos versenyében, míg bronzzal zárt a Kasza, Kovács páros vegyes váltóban.
Kállai, a női válogatott szakvezetője úgy vélekedett, hogy a – negyedik helyen végzett – női váltó megadta a lendületet, s azután a hagyományos verseny két éremmel zárult a számukra.
Külön kiemelte Kovács Saroltát, mint mondta, évek óta meghatározó szereplője a női öttusának.
“Mostanra már stabilabban hozza azt, amit edzéseken teljesít” – tette hozzá. Szerinte a tavalyi egyéni világbajnoki győzelmével meglepetést okozott, az Eb-ezüstje viszont “számítható teljesítmény volt” az idei eredmények alapján. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Kovács már 2011-ben nyert egyéniben vb-ezüstöt, azaz nem most robbant be a nemzetközi élmezőnybe.
Martinek János, a férfiak szakvezetője úgy értékelt, hogy nagyon-nagyon jól sikerült a verseny.
“Én már az elején mondtam a fiúknak, hogy csapatban gondolkodunk. És azért jó így gondolkodni, mert ha a csapat ott van az élen, akkor biztos, hogy van egy érmesünk, van egy olyan ember, aki hatban van és egy, aki tíz környékén. Ezt azért bőven túlteljesítették” – utalt arra, hogy Kasza második, Demeter negyedik, Marosi pedig hatodik lett, így nagy fölénnyel végzett az élen a válogatott.
Martinek szerint azért így is akadtak hibák, de ha azokat kijavítják, a világbajnokságon is eredményesek lehetnek.
Az év sportági fő versenyét Kairóban rendezik augusztus 22. és 28. között.

sgr \ slr \ sag

MTI 2017. július 27., csütörtök 9:37

FRISS