Nyitott Pincék és futóverseny Förhéncen

2019 jún 18

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a hagyományos Nyitott Pincék Förhéncen esemény, melyet immár második alkalommal futóverseny is kísért.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is nagy sikere volt a Nyitott Pincék rendezvénynek, melynek célja a helyi pincészetek és borok népszerűsítse. A látogatók Nagykanizsa város díjnyertes borait is megkóstolhatták a Templom kertben. A rendezvény ideje alatt a szórakoztató műsorról a Nagykanizsai Fúvószenekar, a Zalagyöngye Táncegyüttes, valamint Flumbort Ábel és Németh Ferenc népzenészek gondoskodtak.

A borkóstolást megelőzően a Förhéncért Egyesület egy futóversenyre invitálta a sportolókat. A nagy hőség ellenére sokan álltak rajtvonalhoz, és teljesítették a közel 8 km-es tereptávot. A hegyhát dimbes-dombos, aszfaltos és néhol kavicsos útvonala mindenki számára kihívást jelentett, de a meseszép kilátás a hegytetőről megéri a fáradtságot. A versenyzők frissítést és hamburgert kaptak a célban, a dobogós helyen végzett futókat pedig oklevéllel és éremmel díjazták.

Az egyesület a rendezvény bevételét a helyi úthálózat, valamint az útszéli feszületek felújítására, és a villamosítás bővítésére kívánja fordítani.

 

FRISS