Nyílnak a virágok és az iskolák

2022 febr 22

Szeretnénk segíteni a leendő elsős kisdiákoknak és szüleiknek az iskolaválasztásban, így röviden bemutatjuk a „kígyós iskolát”, vagyis a Hevesi Sándor Általános Iskolát, mely 1982 óta városunk legnagyobb általános iskolájaként évfolyamonként 3 osztállyal működik. Az iskola 2015-ben szinte teljesen megújult, hiszen új nyílászárókat kapott, szigetelték a tetőt és az épület külső részét, valamint szinte újjá varázsolták a külső festéssel.

Mit is érdemes tudni a Hevesi Iskoláról?

Nagy előnye, hogy minden egy helyen, egy épületben található. Jól felszerelt tantermekben tanulhat a közel 600 tanuló, melyek interaktív táblával rendelkeznek. Az informatika oktatása két számítógépteremben történik, és már alsó tagozatban megismerkedhetnek az alapszintű robotirányítással, majd felső tagozatban pedig a lego robotokkal, a blokkprogramozással és 3D-s modelleket készíthetnek. Az iskolában folyó oktató-nevelő munkát a jól felkészült pedagógusok mellett gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, pszichológus és logopédus is segíti. Tanórán kívül lehetőség van sakk, informatika, német, kézműves, rajz, gyöngyfűző szakkörökre, énekkarra, illetve a Farkas Ferenc Zeneiskola és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola által hangszeres tudásra, szolfézsra, népi táncra, balettra és népi énekre járni.

Számos sporttevékenység közül is választhatnak a gyerekek: torna, sportakrobatika, sakk, atlétika, futball, kosárlabda, szivacskézilabda; valamint mivel az intézmény a Magyar Dzsúdószövetség referencia iskolája, így egyes osztályokban a dzsúdó beépül a mindennapos testnevelésbe is. A jól felszerelt tornaterem mellett, műfüves pálya és a kicsiknek EU szabványnak is megfelelő játszótér is biztosítja a mozgás lehetőségét. A szülőkkel együtt számos programot szerveznek, a farsangi mulatságot, a „ Mozog a Hevesi ”, sportdélutánt, alapítványi bált, táborokat, biciklitúrát, kirándulásokat.

Nézzék meg az iskola honlapján https://www.hevesiiskola.hu/ a részletes információkat és a bemutatkozó videót!

                                                                                                                                              DRE

 

FRISS