Nyeregbe pattanva emlékeztek

2020 jan 14 | Életmód, Hírek, Sport

Kerékpártúrát tartott vasárnap a Teker Egyesület Marco Pantani emlékére, így várva a Grio d’Italia magyarországi rajtját.

Ahogy az már köztudott, az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia három magyarországi szakaszának egyike május 11-én Székesfehérvárról indul, végighalad a Balaton északi partján, és Nagykanizsán lesz majd a befutója.
Marco Pantani olasz kerékpáros 1998-ban nyerte meg a Giro d’Italiát, és ebben az évben a Tour de France-t is. Nem véletlenül lett az országúti kerékpárosok ikonja, hiszen ő volt az utolsó olyan kerékpáros, aki ugyanabban az évben képes volt megnyerni ezt a két versenyt. 2004-ben hunyt el tragikus körülmények között, január 13-án lenne 50 éves. Születésnapjának emlékére a Teker Egyesület 60 km-es biciklis túrát szervezett Gelse, Kilimán és Zalaszabar településeket érintve. Az emlékezés mellett a Giro d’Italia versenyt is népszerűsítették ezzel. Közeledik a május 11-es időpont, amikoris a verseny Nagykanizsára ér, ezért a közeljövőben többször tervez az egyesület ilyen megmozdulásokat, hogy felhívják a lakosság figyelmét az olasz kerékpáros körversenyre.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs (Budapest, 1954. május 9. –) visszavonult magyar hivatásos teniszező. Ő az open era legsikeresebb magyar férfi teniszezője. Megalakulása (2000)...