Nora Mörk sikeres operáción esett át

2018 febr 8

A Győri Audi ETO KC játékosának hétfői súlyos sérülését követően szerda délelőtt már a műtétjére is sor került Győrben. A legmodernebb technikával végzett beavatkozás sikeres volt, habár a szalagszakadás mellett kisebb társsérüléseket is feltárt a műtétet végző orvosi team. 

Szerda délelőtt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban az előzetes terveknek megfelelően a Győri Audi ETO KC teljes orvosi stábjának közreműködésével végezték el Nora Mörk térdoperációját. Dr. Balogh Péter osztályvezető főorvos úrnak Dr. Szálasy László főorvos, valamint Dr. Lénárth Róbert adjunktus voltak segítségére.

„A műtét során az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett apróbb társsérülések is mutatkoztak (külső holdasporc kisebb szakadása és a belső combcsont-bütyök kisebb porcsérülése), amiket a szakma szabályainak megfelelően láttunk el. Megfelelő vastagságú inakkal tudtuk a legmodernebb eljárással pótolni a szakadt keresztszalagot. Pár napig még a kórházban marad, de a korai posztoperatív rehabilitációt már a kórházi tartózkodása alatt megkezdjük. Várhatóan fél év múlva állhat teljes harckészültségében a csapat rendelkezésére.”-nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Szerencsére Nora Mörk nincs egyedül a kórházban, kedd óta vele van édesanyja is, aki tevékenyen vesz részt ápolásában.

Norának sikeres rehabilitációt, és teljes felépülést kívánunk!

Győri Audi ETO KC közleménye

 

FRISS