Női Magyar Kupa: megszerezte 13. győzelmét a Győr

2018 ápr 3

Nem volt könnyű dolga a Győri Audi ETO-nak a Török Bódog női Magyar Kupa fináléjában, az Érd végig jól tartotta magát, sőt az első félidőben nehezen adták ki a vezetést a kezükből. A Győr sorozatban már a 15. Magyar Kupa-döntőjére készült, miután a Ferencváros elleni hetespárbajt követően jutott a vasárnapi fináléba, míg az Érd a Siófok ellen, szintén büntetőpárbaj után lett döntős. Parázs mérkőzésen, a Győr végül négy gólos győzelmet aratott, így egyedüli rekorderként immár 13. alkalommal emelhette a magasba a trófeát. 

Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő 2018. április 01. (vasárnap):
GYŐRI AUDI ETO-ÉRD 27-23 (12-13)
Budapest, játékvezetők: Bacs, Bóna.
GYŐR: Grimsbo, Kiss É. (kapusok), Afentaler, Althaus 1, Amorim 2, Bódi 1, Broch 1, Fodor, Gonzalez 4, Görbicz 7 (6), Groot 6, Hansen 1, Knedlikova 1, Pál, Puhalák 3, Varga. Edző: Ambrosio Martin Cedres.
ÉRD: Janurik, Foggea (kapusok), Bernát, Bulatovic 2, Domokos, Gávai 1, Kisfaludy, Kiss 5, Kovács, Krpez 6 (5), Lassource 1, Moncz, Roberts 2, Signate 3, Szabó 1, Tóth 2. Edző: Szabó Edina.
Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/5.

Ambros Martin, a Győr vezetőedzője: – Nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a csapatomra és büszke vagyok a szurkolóinkra. A klub korábban zsinórban tizenkétszer nyerte meg az MK-t, tavaly viszont veszítettünk, ami nagy tanulság volt, hiszen akkor jössz rá, milyen nehéz valamit megnyerni, amikor egyszer elveszíted. A négyes döntő az egész magyar kézilabdának nagy ünnep volt, az egész sportág büszke lehet erre a négy mérkőzésre. A sérülések miatt két három hét alatt többször is újra kellett építeni a játékunkat, ezért is vagyok nagyon boldog.

Szabó Edina, az Érd vezetőedzője: – Gratulálok a Győrnek a kupa elnyeréséhez. Nagyon sokáig jól tartottuk magunkat, remek mérkőzés volt, nagyon jó volt a hangulat, nagyon szerettünk volna nyerni, ezért van bennem egy kis hiányérzet. Nyilvánvalóan nagyon komoly ellenféltől kaptunk ki, jobbak nálunk, a szerencse is a Győr oldalán állt. Hiszünk magunkban, hiszünk a munkában, hiszünk a játékunkban. Sok sikert kívánunk a Győrnek a BL-ben, mi pedig folytatjuk a bajnokságot.

Görbicz Anita: – Nagyon boldog vagyok, hogy újra sikerült felemelni a kupát, fantasztikus hangulat volt. Szeretném megköszönni a Magyar Kézilabda Szövetségnek a rendezést, BL FINAL4 színvonalú volt az esemény, remek mérkőzésekkel és fantasztikus hangulattal. Az Érd fantasztikusan játszott, jobban működött a védekezésünk, a hajrában talán okosbaban játszottunk. Hihetetlen hangulat volt, köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak.

Janurik Kinga: – Én is szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez. Bátrak voltunk, fegyelmezettek, máshogy nem is ment volna. Most nagyon szomorúak vagyunk, ott volt a lehetőség a kezünkben, nagyon szeretnénk már valamit nyerni. Köszönjük, hogy ilyen körülmények között szerepelhettünk. Köszönjük a szurkolóknak a rengeteg támogatást, és a nagyon jó hangulatot. Sok sikert kívánok a Győrnek a BL-hez!

A döntő előtt a Magyar Kézilabda Szövetség Görbicz Anitát díjazta, mint a 2017-es év legjobb magyar játékosát. A legjobb játékvezetői díjat pedig Bacs József és Bóna Szabolcs párosa vehette át.

A döntő első gólja érdi oldalról esett Kissnek köszönhetően. A túloldalon Grimsbö ugyan kétszer is védett, de győri labdavesztést követően, Lassource kihasználta a helyzetet és gólt szerzett. Krpezs-Slezák következett, találatával már hárommal ment az Érd és a 18. percig nem is adta ki a kezéből a vezetést. A győriek szépítő gólját Amorim hozta meg, majd Puhalák volt eredményes. Három perces gólcsend után az ETO jutott hétmétereshez, amit Groot nem hibázott el, ezzel egy gólra jött fel a Győr (3-4). Nem adta könnyen magát az Érd, mindkét oldalon felváltva estek a gólok, a fordulást a 21. perc hozta meg, Groot találatával a mérkőzés során először vezetett a Győr (9-8). Majd fordult a játék képe és az Érd futott az eredmény után, egyenlítést követően a Győr rendre betalált, megtartva ezzel egy gólos előnyét. Négy perccel az első félidő vége előtt, egy gólos győri vezetésnél Szabó Edina időt kért, de nem sikerült az érdi próbálkozás, a győri kapuban Kiss volt a labda végállomása, ám érkezett Tóth és találatával újra egyenlített az Érd. Előnyben zárta az első félidőt Szabó Edina együttese, az utolsó percben ugyanis Signate harcolt ki hétméterest, amit Krepsz-Slezák váltott gólra.

A folytatásban is gőzerővel hajtott az Érd, olyannyira, hogy a 39. percben újra három gólra növelték az előnyüket, amit ellenfele nem hagyott szó nélkül, hétméterről Görbicz hatszor is betalált a mérkőzés során. 22-21-es győri vezetésnél időt kért az Érd, meg is lett az eredménye, Kiss váltotta gólra Szabó Edina kérését. Az 54. percben Ambros Martín is kihasználta az időkérést, ezúttal Groot talált az érdiek hálójába, megszerezve ezzel harmadik gólját a találkozón. Hosszú idő után először ment kettővel az ETO, amikor Groot passzát Althaus értékesítette a bal alsóba (25-23). Ismét időt kért Szabó Edina, de már nem sok idejük maradt a fordításra, labdát is veszítettek, valahogy nem találták a győri játék ellenszerét. Két perc volt hátra a második félidőből, amikor Ambros Martín időt kért, Gonzales próbálkozása pedig találatot ért, ezzel már biztosan fellélegezhetett a Győr, hisz háromra növelték az előnyüket. Görbicz utolsó büntetője aranyat ért, az Érd ugyan még megpróbált kozmetikázni, de az eredményen már nem tudtak változtatni, ezzel a négy gólos előnnyel a Győr megszerezte a 13. Magyar Kupa győzelmét.

Fotók:GYŐRI AUDI ETO, ÉRD

FRISS