Női Magyar Kupa: Hátrányból nyert bronzot a Ferencváros

2018 ápr 3

Fordulatos mérkőzésen, nagy hátrányból nyerte meg a bronzmérkőzést a Ferencváros a női Magyar Kupa négyes döntőjének helyosztóján. Az első félidőben hattal is vezetett a Siófok, de a folytatásban sikerült feljönnie a fővárosiaknak és négy gólos előnnyel nyerték meg a találkozót. 

Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő, bronzmérkőzés 2018. április 01. (vasárnap):
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-SIÓFOK KTC 25-21 (11-14)
Budapest, játékvezetők: Altmár, Horváth.
FERENCVÁROS: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 2, Háfra 4, Hornyák 1, Jovanovic, Kovacsics 1, Lukács, Márton, Mészáros 1, Pena 4 (1), Schatzl 5, Snelder 1, Szekeres, Szucsánszki 1, Van 5 (1). Edző: Elek Gábor.
SIÓFOK: Dedu, Szemerey (kapusok), Aoustin, Barkóczi, Bozsok, Böhme 5, Elghaoui 2 (1), Erdősi 1, Ferenczy, Jezic 3, Maibom 1, Mazák-Németh 1, Nze-Minko 8, Sárosi, Such, Takács. Edző: Lars Meerson Rasmussen.
Kiállítások: 4, ill. 0.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

Siófoki találattal rajtolt a bronzmérkőzés a Papp László Arénában, Nze-Minko szerezte meg csapata első találatát. A Ferencváros válaszára egészen a 3. percig kellett várni, amely Háfrának volt köszönhető (1-1), és az első félidő során többet már nem sikerült egyenlíteniük a fővárosiaknak. Böhme ziccerével már kettővel vezetett a Siófok, amikor Snelder is feliratkozott a gólszerzők listájára, gyönyörűen ejtette be a labdát a Balaton-partiak kapujába. A 10. percben érkezett a mérkőzés első büntetője, amelyet van der Heijden végezhetett el, és be is talált Dedu hálójába. Az egyenlítésért lőhetett újra hétméterest az FTC, ám a kapuban ezúttal Szemerey állt és óriásit védett, így maradt az egy gólos ferencvárosi lemaradás. Az első negyedben állandósult az egy-két gólos siófoki előny, majd a 21. percben már három gólosra növelték az előnyüket a Balaton-partiak, Böhme ezt követően zsinórban három gólt lőtt a Ferencváros kapujába, ezzel már öttel mentek, így Elek Gábor időt kért (7-12). Hat percig nem tudott gólt lőni a Fradi, majd a 23. percben Van der Heijden törte meg a gólcsendet. Két perc volt hátra az első felvonásból, amikor Szucsánszkinak szabálytalanságot ítéltek, Nze-Minko dobhatott hét méterről, azonban a kapu felé lőtt. Másodpercekkel a vége előtt, amikorra már kettőre dolgozta le a hátrányát a Ferencváros, Nze-Minko tehette fel a pontot az i-re, így három gólos siófoki előnnyel mentek a szünetre a csapatok.

Kapaszkodott a Ferencváros a folytatásban is, Nze-Minko góljával kezdődött a második felvonás, de Schatzl is lövőhelyzetbe került és Pena találatával két gólra szépítettek, Schatzl harmadik találatával pedig egy gólosra dolgozták le a hátrányukat. Megtörni látszott a ferencvárosi átok, egyenlítési lehetőségért támadtak a 38. percben, Van der Heijden pedig eredményes volt (15-15). Nem sokáig örülhettek az egálnak, Nze-Minko találatával újra vezetett a Siófok. A Ferencvárosnak ezt követően többször is sikerült egyenlítenie, de a Siófok nem adta ki a vezetést a kezéből, minden ferencvárosi gólra volt egy válaszuk. Ám Van der Heijden góljával a találkozó során először, a 41. percben sikerült fordítania Elek Gábor együttesének, majd Schatzl duplázta meg a Fradi előnyét (19-17). Percek óta két gólos vezetését őrizte a Ferencváros, de Nze-Minko bevágta nyolcadik gólját is. 20-20-nál Elek Gábor időt kért. A kapusok percei következtek, Szikora és Szemerey is hetest védett, majd Szikora újra óriásit hárított. Hét perce nem esett gól egyik oldalon sem, Pena harmadik góljával azonban újra vezetéshez jutott a Ferencváros az 54. percben. Ezt követően pedig a ferencvárosi oldalról estek a gólok, előbb Pena, majd Schatzl és végül Szucsánszki volt eredményes, így négy gólos Fradi-előnynél időt kértek a siófokiak. Az utolsó percekben pedig Elek Gábor is kihasználta az időkérést. Elghaoui révén érkezett még egy szépítő gól a Siófok részéről, amelyre Kovacsics szintén góllal válaszolt, így négy gólos győzelmet aratva a Ferencváros szerezte meg a bronzérmet.

FRISS