Nemzetközi Jóga Nap és fesztivál Budapesten és több vidéki városban

2017 jún 18

színes-jóga

Budapest, 2017. június 18., vasárnap (MTI)

Különféle jógaprogramok, tánc, zene, filmvetítés, valamint indiai bábosok és hennaművészek is várják az érdeklődőket a 3. Nemzetközi Jóga Napon és a 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban.

A tizennégy magyarországi városban megrendezendő fesztivál szimbóluma idén is India és Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna lesz, amelyek a kulturális sokszínűséget, a hagyományos értékeket képviselik – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Mint írják, a fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, de jönnek indiai bábosok és hennaművészek is. Az indiai művészeti ágak magyar képviselői is részt vesznek a programban. Budapesten a Bálnában bemutatkozik a Magyar Jógaszövetség is, de meditáció és indiai fúziós zene is várja az érdeklődőket.
A fesztivál programjait a főváros mellett többek között Szentendrén, Nagykőrösön, Szegeden, Esztergomban, Nagykanizsán, Pécsen, Egerben, Balatonfüreden, Sopronban, Sárváron, és Miskolcon rendezik meg.
Az esemény célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kapcsolatokat, valamint, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és egészséges életmódra – írták.

vrzs \ kpt

MTI 2017. június 18., vasárnap 7:09


Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál – Nagykanizsai programok

11 óra
A rendezvény megnyitója
11.15 – 12 óra
Jóga egy indiai jóga szakember vezetésével
12 – 14 óra között
Indiai kulturális program (kathak tánc)
13 – 14 óra
Jóga a helyi jóga iskolával
14 -15 óra
Indiai kulturális program (Bharatnayam tánc)
15 óra
Indiai filmvetítés
A rendezvény ideje alatt henna és karkötő készítő művészek alkotásai is megtekinthetőek.

FRISS