NB II férfi Dél-Nyugat bajnoki mérkőzés

2018 okt 17

Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE – Dunaújvárosi ASE 11:7 

Berdár Norbert 4, Varga László 2, Faragó Barnabás 2, Gerencsér Miklós 2, Berdár-Faragó

Nehéz mérkőzés várt a kanizsai csapatra. A csoport egyik legjobbját, a Dunaújvárosi ASE csapatát fogadták. A vendégek alaposan megerősödtek, hisz az NB I-ből hazatért hozzájuk Szabó Attila. A két Mizsei testvér, Tamás és Máté, Szabó Attila és Furka Attila alkották a vendégcsapatot. A két páros döntetlent hozott: a Berdár-Faragó páros simán nyert, a Gerencsér-Varga páros kikapott.

A képen a Berdár-Faragó páros játszik és nyer a Furka-Szabó páros ellen

A z egyéni mérkőzések során az első körben a vendégek elhúztak, csak Berdár tudott nyerni. Az előnyt a második körben kiegyenlítették a hazaiak, így a mérkőzés felénél 5:5, volt az állás. Az utolsó két körben aztán eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat és a vártnál biztosabb győzelmet aratott. Berdár Norbert hozta “szokásos” hibátlan játékát, négy egyéni és egy párost nyert. Faragó Barnabás legyőzte Mizsei Mátét és a vendégek legjobbját , Szabót és a páros győzelméhez is nagyban hozzájárult. Varga László betegen is hozta a tőle elvárható két partit, sőt a harmadikhoz is nagyon közel állt. Gerencsér Miklós is két mérkőzést nyert, az idei legjobb játékát hozta, hisz a Furka elleni mérkőzés is szinte már a kezében volt. A győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét. A csapat remekül szerepel, histz három forduló után veretlen és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is a második helyen áll. (a Kaposvár elleni mérkőzést a vendégek elhalasztották)

Az élmezőny rendkívül szoros. Az első helyezett Dunaújvárosi Főiskola és a hetedik helyezett Celldömölk között mindössze két pont különbség van. Mindenesetre a Kaposvár legyőzésével óriási lépést tenne a sörgyári csapat, három ponttal megléphetne riváliaitól.

FRISS