Nagykanizsaiak is a díjazottak között

2017 aug 16

A 2016–2017-es évad kiemelkedő eredményei boldogságklubjainkban

A Boldogságprogram harmadik évadjában is velünk tartottak határon innen és túl Boldogságklubjaink. A minden hónapban különböző boldogságfokozó témára épülő klubtalálkozók lehetőséget adtak a résztvevőknek olyan „énidő” eltöltésére, amely nemcsak a személyiségüket fejlesztette, hanem ismeretségeket, barátságokat is eredményezett. Közösen szervezett programjaikkal a klubtagok segítették a közvetlen környezetüket, jó cselekedeteikkel pedig örömet és boldogságot csempésztek saját maguk és mások életébe.
A Boldogságprogramban velünk tartó több mint hetven klubból az idei évadban ismét díjazhatunk kilenc olyat, amelyik „Jótevő Közösségként” a 2016–2017-es évadban elnyerte a Jobb Veled a Világ Díjat.

 

Jó cselekedeteikkel segítettek sok-sok embernek, megmozdulásaikkal pedig felhívták a figyelmet a szeretetre, az összetartozásra, a békére és a társas kapcsolatok ápolásának a fontosságára.
Következzenek díjazott klubjaink:

Szentes EFI Boldogságklub – klubvezető: Bánfiné Szőke Erika

A Szentes EFI Boldogságklub már két éve tart velünk programunkban. Az első megmozdulásuk október 15-én, az ölelés világnapján volt, amikor megölelték az utca emberét.
Egy fantasztikus szervezéssel elindították plüssgyűjtő akciójukat is, amely egész évben tart. Kihelyeztek egy dobozt a Dózsa Házban, ahol egyre csak szaporodtak a szeretnivaló játékok, melyek nagy örömet okoztak azoknak a gyerekeknek, akikhez végül eljutottak. Az összegyűlt sok-sok plüss állatfigurát háromfelé osztották. Kapott belőle a Szentesi Gyermekosztály, a gégészeti szakrendelés és a mentőállomás is.
A jól sikerült decemberi gyűjtést követően tovább folytatták a plüssfigurák gyűjtését, és 2017. február 22-én megörvendeztették, a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályának lakóit. Cipőket és pólókat is vittek még ajándékba a beteg gyermekeknek. Az adományozást egy faliújságra kihelyezett plakát hirdeti, melynek címe: „20 mondat, amit minden kisgyerek megérdemel.”
Januárban a hajléktalanszállóra többféle édes és sós sütit, ennivalót és ruhaneműt is vitt a csapat.

Következő megmozdulásukat így is nevezhetnénk: „Kínálj kekszet, adj hozzá egy mosolyt!” Keksszel és más ínyencségekkel kínálták a postai dolgozókat, ügyfeleket egy-egy nagy mosoly kíséretében. Az akció emlékezetes élményt nyújtott, mintegy varázsütésre a benti légkör egy pillanat alatt teljesen megváltozott. A szeretet és a béke vette át az uralmat a helyiségben, miközben a nápolyit ropogtatták az emberek.
A Föld napja alkalmából a Boldogságprogram kezdeményezéséhez csatlakozva a Szentes EFI Boldogságklub is gyertyát gyújtott a hajléktalanszálló lakóival. Előtte azonban jól megtornáztatták őket!
Palacsintafesztivál Derekegyházon természetesen a Szentes EFI Boldogságklubbal. A palacsintasütő kihívást a rekkenő hőségben július 8-án maximálisan teljesítette a kis csapat.
Erre az évadra még a klub céljai között szerepel egy főzés a hajléktalanszálló lakóival, melyet előreláthatóan szintén júliusra terveznek. A plüssgyűjtést folytatják egész évben, mert legközelebb a kórház laborjába viszik majd az összegyűlt játékokat, hogy a vérvétel megpróbáltatásait könnyebben viseljék a picurkák.
Fantasztikus megmozdulásokat szervezett a kis csapat, szívből gratulálunk; ez már a második díj, amit a Boldogságklub megérdemelt. Jobb veletek a világ!

Sepsiszentgyörgy Háromszéki Optimista Boldogságklub – klubvezető: Horváth Éva

Ebben az évadban a boldogságklub egy gyerekotthonba látogatott el a karácsony előtt pár nappal és névre szóló szeretetcsomagokkal ajándékozták meg az ott lakókat. Az ajándékok mellé becsomagolták szeretetüket, az elfogadásukat, figyelmüket. Évi szavait idézve: a legszebb ajándék maga a szeretet!
Elhatározták, hogy minden gyermekotthonos a születése napján egy tortát kap ajándékba a klubtól, melyet Bokor Enikő, a klub egyik tagja süt. Ezzel köszöntik az ott élőket azt hangsúlyozva, hogy értékesek, különlegesek, és figyelmet érdemelnek.
A klubtagok szeretnek együtt szorgoskodni, ezért közösen sütöttek sok finom mézeskalácsot az Írisz Ház lakói számára. A fogyatékkal élők nappali foglalkoztatójában szétosztották a sütiket Jobb Veled a Világ feliratú szívecskékkel együtt. A szívecskékből jutott a pedagógusoknak és a pszichológusoknak is. Közösen megnézték a fiatalok ünnepi előadását, és nagy örömmel fogadták.

A Sepsiszentgyörgyi Boldogságklub már szintén a második éve tart velünk. Ők is csatlakoztak a Jobb Veled a Világ Alapítvány kezdeményezéséhez, az „Énekelj a Földért” felhíváshoz a Föld napján. Gratulálunk erdélyi klubunknak, mely hitelesen képviseli az önzetlen szeretetet. Évinek, a klubvezető bárhol jár is Erdélyben, örömmel viszi hírét a Boldogságprogramnak, amit ezúton is hálásan köszönünk neki.
Sepsiszentgyörgy, Jobb Veletek a Világ! Második alkalommal jutalmazhatjuk erdélyi klubunkat, szívből gratulálunk!

Budapest Magnet Ház Boldogságklub – klubvezető: Szarvas Ildikó és Kutasi Tünde

A MagNet Boldogságklub ebben az évben két ölelésnapot szervezett. Az egyiket az ölelés világnapja alkalmából, a másikat pedig a Mikuláshoz kötötték. Csodaszép plakátokkal készültek a megmozdulásokra. A második ölelésnapra már meglepetéssel is készültek, több száz mogyoróbabát készítettek az ölelést kapó járókelőknek. Fantasztikusan sikeresnek mondhatja a klub az ölelésnapokat, hiszen egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Van olyan résztvevő, aki több órás utazással érkezik meg a helyszínre, hogy ölelhessen.

Decemberben nagy adománygyűjtésbe kezdtek a Burattino Gyermekotthon lakói számára. Személyes ajándékokkal is meglepték a gyerekeket saját készítésű ajándékkártya kíséretében. A boldogság határtalan volt mindenki számára. A jó cselekedet célba ért.
A MagNet Boldogságklub is csatlakozott az „Énekelj a Földért” megmozduláshoz, A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökével, Bagdi Bellával énekelték el közösen a „Gyújts egy gyertyát a Földért” című dalt, gyertyagyújtás kíséretében.
Csodás szervezés, lelkes résztvevőkkel, gratulálunk a klubnak a díjhoz!
Jobb veletek a világ!

Kisvárdai Boldogságklub – klubvezető: Lengyel Tímea

A kisvárdai boldogságklub is két éve tart velünk a Boldogságprogram útján, hogy minél több embernek vigyenek a szívébe szeretetet és boldogságot. Timi, a klub vezetője pozitív hozzáállásával és önzetlen szeretetével fantasztikusan egyben tudja tartani a kis csapatot.
Kisvárda főterén már tudják, hogy a klub rendszeresen megjelenik szívemberével ölelni, ezt tették karácsonykor is. Az esemény videóját itt láthatjátok.

Hajléktanszállóra vittek meleg ruhákat, és finom paprikás krumplival vendégelték meg a lakókat.

Az anya- és gyermekotthonban ruhákkal, élelmiszerekkel felpakolva, a szívemberrel loptak egy kis boldogságot a családok életébe.
A kórházban a betegeknél rendszeresen megjelennek a Boldogságprogrammal, amelynek a keretében Timi pszichológus lévén gyógyító beszélgetéseket is folytat az emberekkel. Mindezt önzetlenül és csupa szeretetből.
Energiájuk fogyhatatlan, több jótékonysági rendezvényt szerveztek – legtöbbször orgonazenével – a szívemberükkel és a program segítségével. Így csodásan beleszőhették az emberek szívébe a hálának mint boldogságfokozó technikának az elfogadását.

Egy külön kezdeményezésük volt, amikor a helyi iskola boldogságórás osztályával együtt jótékonysági karácsonyi rendezvényt szerveztek egy leukémiás kislányért, aki ott él köztük. Az egészséges gyerekek-a beteg társukért megtették a segítő és bátorító cselekedeteket. Büszkék nagyon a gyerekekre, mert teljes szívvel-lélekkel, nagy munkával, egy akarattal, egy szívvel készültek az eseményre. Bella Bátorságdala is sok erőt adott nekik és mindenkinek, aki jelen volt. Érdemes a videót nektek is megnézni!

Gratulálunk a díjhoz, melyet már második alkalommal kap a lelkes csapat, és kívánunk további kitartást és energiát a boldogság és szeretet osztásában.

Jobb veletek a világ!

Csabai Boldogságklub – klubvezető: Szamosvári Anita

Első évadját kezdte a Csabai Boldogságklub Békésen. Anita, a klubvezető később Békéscsabára is kiterjesztette a Boldogságprogramot. Nemcsak klubtalálkozókat tart, de boldogságórát is a helyi általános iskolában.
Az első megmozdulásuk az volt, hogy az ölelés világnapján Békésen felnőtteket és gyerekeket egyaránt megörvendeztettek egy-egy öleléssel.
Karácsonykor a klub Békésen meleg étellel és itallal várta az ünnepi forgatagban az embereket, és kedves szavakat, boldog mosolyt is hazavihetett, aki éppen arra járt.
A boldogság világnapján, március 20-án Békéscsabán is jutott az utca emberének egy-egy nagy ölelés, és boldogságkártyákat is kaptak a járókelők ajándékba a klubtagoktól. Az emberek kedvesen és jóleső érzéssel fogadták a csapat szeretetét. A Boldogságklub tagjai felemelő érzéssel tértek haza otthonaikba, átérezhették a jó cselekedet jótékony hatását.
Áprilisban a Csabai klub is csatlakozott alapítványunk kezdeményezéséhez az „Énekelj a Földért” mozgalomhoz. Békéscsabán a Csabagyöngye előtti téren gyertyagyújtással és énekléssel hívták fel a figyelmet a Földért, bolygónk megóvásáért.

Közös megmozdulásaik eredményeképpen a díjat büszkén adjuk át a csapatnak. Szívből gratulálunk, jobb veletek a világ!

Dalmandi Boldogságklub – klubvezető: Tóthné Majoros Brigitta

A Dalmandi klub is az első évadját kezdte velünk. Először az ölelés világnapjához csatlakoztak, amikor is októberben meglátogatták az ovit és az általános iskolát Dalmandon, hogy együtt ünnepeljék meg ezt a jeles napot. Együtt énekelték a „Repülj Velem” című dalt, és megtanították a gyerekeket a dalhoz tartozó koreográfiára is. Megható és felemelő érzés volt számukra látni, hogy a gyerekek mennyire boldogok.
A második jótettük az volt, hogy decemberben meglátogattak negyvenkét egyedülállót Dalmandon. A klubtagok és gyerekeik együtt készítették el apró ajándékaikat, melyekkel megörvendeztették az embereket. A meghatódottságtól sírva fakadtak, nagyon örültek a kedvességnek és a szeretetnek, amit a klubtagoktól akkor kaptak.

A boldogság világnapjához csatlakozva a kis klub útnak indult, hogy falucskájukban továbbadhassák a boldogságot. Szívből készítettek kis megerősítéskártyákat, melléjük pedig még egy nagy ölelést is adtak ajándékba. Bejárták szinte az egész falut, és mindenkit megöleltek és megajándékoztak ezzel a kártyával. Voltak boltokban, klubtagoknál, óvodában, védőnőnél, hivatalban, takarékban, postán, zöldségesnél, még a fodrásznál is. Az helyiek pozitívan fogadták a kedvességet, nagyon sokan meglepődtek, de annál jobban örültek nekik.
A Boldogságklub tagjai közül néhányan gyűjtést szervezetek egy kutyamenhelynek is.
Dalmandon is énekeltek a Földért a Föld világnapján, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos óvnunk és védenünk bolygónkat és erre kell tanítanunk gyermekeinket is.
Gratulálunk, hogy ilyen sikeres megmozdulásokat tudott a klub szervezni, a díj méltó helyre kerül.
Jobb veletek a világ!

Debrecen Újkert Boldogságklub – klubvezető: Hadházi Judit

A Debrecen-Immánuel Boldogságklub két évvel ezelőtt alakult. A klubvezető, Judit ebben az évben az Immánuel Otthonba járó gyermekek szüleinek tartotta a klubfoglalkozásokat. Az Immánuel Otthonban fogyatékos gyermekek és fiatalok gyógyítását, rehabilitációját, foglalkoztatását, nevelését, oktatását végzik. Megszervezték az ölelés világnapját, Judit egész nap kis kártyák osztogatásával és öleléssel várta az otthonba érkezőket – felnőtteket és gyermeket egyaránt.
A klub második megmozdulása, hogy a Föld napján elénekelték a „Gyújts egy gyertyát a Földért” című dalt, illetve közösen hallgatták azokkal a gyermekekkel, akik nem tudnak beszélni, de megértették, miről szól. Öröm, mosoly volt az arcukon, Judit és kollegái pedig lelkesen énekelték a dalt.

Egy egészségnapra is tartalmas programot szerveztek. A szülőknek relaxációs pihenést biztosítottak. Egy különleges szobában (snooselen) vízágyon és babzsákon fekve, sok színes lámpával körbevéve egy relaxációs óra keretében pihenhettek a szülők. Ez a kellemes ellazulás nagy sikert aratott, egy kicsit tudtak saját magukra is most időt szánni ezek az emberek.
Szívből gratulálunk kitartó, odaadó és alázatos munkádért és a klubvezetésért.
A Jobb Veled a Világ Díjat méltán kiérdemelte a klub.

Nagykanizsai Boldogságklub – klubvezető: Papp Erika

Az idei évadban csatlakozott hozzánk a Nagykanizsai Boldogságklub, mely nem is egy megmozdulást szervezett, több jó cselekedetet, közös programot valósított meg ebben az évadban.
Első jó cselekedetük az volt, hogy a rosszabb anyagi körülmények között élő klubtársukat ajándékozta meg számítógéppel az egyik klubtag. A számítógép kezelésében és a tanulásában már több klubtag is segített. A hála hónapjában így mindnyájan átérezték, hogy adni boldogító lehet.
Karácsony előtt süteményeket sütöttek közösen, a Roma Kisebbségi Önkormányzat tanulószobás gyermekeit lepték meg vele.
December 24-én a Palini Lakásotthont keresték fel nagy meglepetést okozva az ott élő gyerekeknek. Az örömöt fokozta, hogy házi készítésű sütivel érkeztek.
A sütiből bőven jutott mindenkinek, az ünnepekre hazautazók még pakolni is tudtak belőle. Közös játékot is szerveztek, amely nagy élmény volt mindenki számára. Az egyik nagyon kreatív klubtaggal, Andrással a gyerekek közösen készítettek figurákat gyurmából, autókat és házakat dobozokból.
A boldogság világnapja alkalmából Letenyén a könyvtárban tartott Erika előadást a boldogságról. Az érdeklődők egy nyílt klubfoglalkozáson is részt vehettek, megismerhették a klubtagokat, és láthatták, hogy a Boldogságklub összejövetelei hogyan is zajlanak.

Előadást is szerveztek az egészséges életmód jegyében. Meghívtak három nagyszerű előadót, akik az egészséges életmódról tartottak előadást. Megismerték a jóga testre és lélekre gyakorolt áldásos hatását, és ki is lehetett próbálni néhány ászanát. A fő téma az egészséges táplálkozás volt. Termékbemutató és kóstoló színesítette az eseményt, valamint saját készítésű finomságokat vihettek haza a jelenlévők. Harmadik előadójuk a mozgás fontosságáról beszélt olyan hitelességgel és szakmaisággal, amilyet ritkán lehet csak hallani. Egy klubtagot idézve: „Egy percig sem unatkoztam, ittam minden szavát!”
Erika rendszeresen szervez kirándulásokat a klubnak, nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, mozgásra. Klubtalálkozói annyira jó hangulatban telnek, és olyan mozgalmasak, hogy a helyi sajtó is felfigyelt tevékenységükre.

A cikket itt tudjátok elolvasni
Csodás programok és szervezések, amelyek a klubot dicsérik. Igazi összetartó közösséggé formálódtak a tagok. Gratulálunk a díjhoz, jobb veletek a világ!

Kiskunfélegyházi Boldogságklub – klubvezető: Grófné Czere Anikó

A kiskunfélegyházi boldogságklub harmadik évadját vitte végig programunkban. Szeptemberben beneveztek „Jobb Veled a Világ csapat” néven a „KI-MIT-TUD” sütni-főzni a libából főzőversenyre. Szeretetsütiket osztottak az embereknek, emellett több száz boldogságkártyát adtak ajándékba pozitív üzenetekkel. Az elkészült „tárkonyos libaragu leves boldogsággal fűszerezve” a kategóriájában az első díjat is megkapta. A zsűri értékelése után a pályamunkát közösen fogyasztották el a nézelődőkkel. Az erről készült összefoglalót ezen a linken láthatod.
Az idei évadban is megölelték az embereket városuk Fő terén október 15-én, az ölelés világnapján.
A linkre kattintva láthatod, hogy az ölelés valóban boldogságot ad fiatalnak, idősnek egyaránt.
A boldogságklub decemberben ünnepi karácsonyi ebéddel készült a rászoruló gyermekes családoknak és egyedül élő idős embereknek. Az eseményre műsorral is készültek, dalok, versek, mesék hangzottak el. A Darvas-iskola boldogságórákon részt vevő diákjai is gyűjtöttek tartós élelmiszereket, plüssállatokat a meghívott gyermekek és családok részére, melyeket személyesen hoztak el az ünnepségre. Az ünnep felemelő hangulatához hozzájárult a sok adományozó és szponzor jóvoltából összegyűjtött sok-sok ajándék: tartós élelmiszerek, játékok, ruhák, cipők. Az ünnepi ebédről és ajándékozásról készült összefoglalót itt nézheted meg.
Csatlakoztak a „Sálat a fákra” mozgalomhoz, melynek a célja, hogy fák törzsére helyezett sálak és sapkák segítsék a hajléktalanokat a dermesztő hidegben. A karácsonyi vásár helyszínén, a város központjában teleaggatták a fákat a melegítő és védő sapkákkal, kesztyűkkel és sálakkal, melyekhez egy-egy üzenet is társult: „Vegyél fel. Vigyél el, hogy felmelegítselek.” A lakosok meglepetten figyelték az eseményt, melyet már az országban több helyen is megrendeztek.
A következő megmozdulásuk a harmadik Kiskunfélegyházi Egészségnapon április 1-jén volt. A klub segített a szervezők munkájában, valamint boldogságkártyákat, megbocsátó kártyákat osztottak a résztvevőknek. A gyerekekkel egy asztalnál különböző feladatokat játszottak, léggömbbel és szívecskés kitűzővel is megajándékozták őket. A gyerekek lelkesen készítették a meglepetésnek szánt rajzokat, melyeket édesanyjuknak, édesapjuknak vittek haza ajándékba. A lufikra pozitív megerősítések és üzenetek kerültek.

A három év alatt a klubtagok már nagyon jól megismerték egymást, ezért fontos számukra az egymásra figyelés és a segítségnyújtás. Az egyik klubtársuk álmának a megvalósításában is részt vettek, aki saját divatbemutatót rendezett az általa készített ruhákból. Voltak, akik modellként vállalták a ruhák bemutatását, mások a szervezésben, díszítésben és a szponzorok felkutatásában segédkeztek. Az öröm közös és kölcsönös volt az egész csapat részéről. Ricsi álma teljesült, és ennek boldog pillanatait együtt élhették át.
Kiskunfélegyháza fotó
Többször vettek részt jótékonysági hangversenyeken, az egyik ilyennel az olaszországi buszbaleset áldozataira emlékeztek, a bevételt pedig az áldozatok és sérültek hozzátartozóihoz juttatták el.
Gratulálunk a boldogságklubnak, mely most másodjára büszkélkedhet a Jobb Veled a Világ Díjjal.
A 2016-2017-es évadunk véget ért, tombol a nyár, mindenkire jól megérdemelt pihenés vár!
Köszönjük, hogy velünk tartottatok, pihenjetek sokat, és várunk vissza benneteket a következő évadunkban is a 2017–2018-as Boldogságprogram negyedik évadjában!
Jobb veletek a világ!

Forrás: www.boldogsagprogram.hu

FRISS