Nagykanizsai Sárkányhajó Fesztivál

2019 jún 17

Pünkösd hétvégéjén ismét elrajtolt a Nagykanizsai Sárkányhajó Fesztivál, immár a tizenegyedik alkalommal. A verseny első napján, pénteken a gyerekek, szombaton pedig a cégek és baráti társaságok szálltak vízre, és mérték össze tudásukat.

A diákoknak meghirdetett futamokra összesen 19 csapat adta le nevezését, általános és középiskolások versenyeztek. A leggyorsabbnak a Kőrös Dragons (általános iskola, 5-6. osztály kategória), a Zrínyi Sárkányok (általános iskola, 7-8. osztály kategória), és a Keri Junior (középiskolások kategória) bizonyult.

A szombati futamokon öt kategóriában 34 csapat nevezett. Legtöbben a baráti társaságok voltak, köztük az NK Dragon Warriors lett a győztes. További kategória győztesek: Vas-lapátok (települések kategória), Kanizsa Trend (céges csapat), Kanizsa Tempo (férfi csapat), Amazon Warriors (női csapat).

A fesztivál nagyon jó csapatépítő program is egyben, a futamok között többen főztek is a vízparton. A Kanizsai Futóklub csapata például babgulyást készített bográcsban, és lángost sütött tárcsán, fetasajtos-lilahagymás tejföllel tálalva. Szülőknek és hozzátartozóknak is remek kikapcsolódást biztosított a program helyszíne: a Csónakázó tó területén a gyerekek birtokba vehették a játszóteret, a felnőttek megnézték a futamokat és sétáltak a tóparton. A Nagykanizsai Sárkányhajó Fesztivál így nem csak egy izgalmas vízi sport élményt adott a résztvevőknek, hanem egy szuper közösségépítő programot is.

FRISS