Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ karácsonyi jótékonysági rendezvényei

Szeretetfa adománygyűjtő akció

Intézményünk alapítványa a “Segíts, hogy segíthessünk” Alapítvány évek óta advent idején egy jótékonysági adománygyűjtő akciót kezdeményez. Ennek keretében 2018. december 03 – 2019. január 07. között a Halis István Városi Könyvtár épületében egy karácsonyfát állítunk fel.

A jótékonysági kezdeményezés kapcsán adakozásra kérjük a város lakosságát. Az adományokat a Szeretetfának elnevezett karácsonyfánál elhelyezett gyűjtő urnába lehet elhelyezni. Minden adakozót megajándékozunk egy mézecskaláccsal, hogy saját otthonát díszítse és emlékeztesse az embereket a karácsony valódi értékére. A mézeskalácsokat évek óta a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai sütik és díszítik egy “Mézeskalácssütő nap” keretében, virradattól késő estig. Az akció bevétele hátrányos helyzetben lévő gyermekek és családok támogatására kerül felhasználásra.

 

Gyermekek Karácsonya – 2018. december 11. 14.00 óra – Medgyaszay Ház

Évek óta hagyományos rendezvényünkön a város hátrányos helyzetű kisgyermekeit köszöntjük és jutalmazzuk.  A város általános- és középiskolái ajánlásával érkező kb. 100 gyermeket meleg teával, süteménnyel, ünnepi műsorral, mikuláscsomaggal várjuk rendezvényünkre.

 

Idősek Karácsonya – 2018. december 11. 14.00 óra Medgyaszay Ház

Ünnepségünkön – melyet intézményünk és a Magyar Vöröskereszt városi szervezete közösen rendez meg minden évben – a város főként egyedülálló, 80 idős emberét köszöntjük. A meghitt hangulatról ünnepi műsorral, gyertyafénnyel, meleg teával, süteménnyel gondoskodunk és kis ajándékkal is kedveskedünk az időseknek.

 

Családok Karácsonya – 2018. december 12. 14.00 óra Medgyaszay Ház

Jótékonysági rendezvényünkön a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ látókörében élő hátrányos helyzetű családokat köszöntjük műsorral, valamint élelmiszer- és játék csomaggal. Süteménnyel és meleg teával várjuk a családokat. Az ajándékokat nagykanizsai cégek és magánszemélyek felajánlásaiból biztosítjuk.

 

Karácsonyi jótékonysági vásár – 2018. december 10-16. Kanizsa Centrum

Évek óta hagyományos vásárunkon az intézményünk dolgozói és családtagjaik, valamint a Csellengők Közösségi Háza fiataljai által készített ajándéktárgyakból válogathatnak az érdeklődők, akik pénzfelajánlásaikkal a “Segíts, hogy segíthessünk” alapítvány kasszáját gyarapítják.  A befolyt összeget a rászorulók részére átadásra kerülő tartós élelmiszer vásárlására fordítjuk.