Nagykanizsai civil találkozó

2018 okt 12

Október első hetében hat megye 16 nonprofit szervezete képviseltette magát a Kerekasztalok III.  konferenciáján.

A vasi civilek 3 éve adtak keretet az országos szintű együttműködésnek, amikor megtartották az első találkozót Szombathelyen. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal a múlt évben  Salgótarjánban kapott felkérést az idei összejövetel megszervezésére.

Pénteken több témakört érintve  a szakmai programoké volt  főszerep, amik közül a fejlesztés lehetőségeinek felkutatása, valamint a jó gyakorlatok adaptációja állt az első helyen. Másnap egy konferencia keretében a társadalmi felelősségvállalásról, a nonprofit forrásteremtésről, valamint a lehetséges fejlesztési lehetőségekről szóltak az előadások.

Dr. Rodek Nóra egyetemi tanár, CSR szakértő pontosan megfogalmazta a civilek helyét,  szerepét és legfőképp feladatát a társadalmi felelősségvállalás folyamatában. Kiemelte, hogy ne csak az adománygyűjtésre koncentráljanak , hanem ők is adjanak valamit a vállalkozásoknak. Például azok CSR stratégiájának kidolgozásában vállaljanak aktív részvételt. Emellett fel kell ismerni a vállalatokkal létrehozott partnerségben rejlő potenciált.

Udvaros Renáta a NEA – Társadalmi Felelősségvállalás Kollégium civil delegáltja a legfőbb civil támogatási alap pályázatainak tapasztalatairól beszélt. A Kanizsai Fiatalok Közössége több alkalommal is színvonalas zenei, tánc és színházi produkcióval szórakoztatta a vendégeket a két nap során.

A program zárásaként a házigazda Budavölgyi Kálmán jelképesen Gál Sándornak adta át a staféta botot, mivel az egri küldöttség jelezte szándékát, hogy 2019-ben az Eger Ünnepe keretében várja a kerekasztalokat a IV. találkozóra. A program Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

 

FRISS