Mostantól minden birmingham-i tűzoltóautón lesz kifejezetten állatoknak készült életmentő felszerelés

2017 okt 14

Buster egy angliai lakástűzben a füsttől elvesztette eszméletét. Egy csapat tűzoltó menekítette ki a házból. A tüdeje annyira megtelt füsttel, hogy felmondta a szolgálatot. A tűzoltók azonban több mint fél órán át nem adták fel. Neki készült oxigén maszkkal hozták vissza az életbe.

A felvételeken látszik, hogy a kutya hosszú ideig, több mint fél óráig semmire nem reagál (első videó), majd egyszer csak csodával határos módon magához tér (második videó, lejjebb), és félig önkívületi állapotban megpróbálja megnyalni az első útjába eső embert – az egyik tűzoltót.

A Billesley Tűzoltó Állomás saját twitter oldalán posztolta a megható esetet. Arra is felhívták az emberek figyelmét, hogy mostantól minden tűzoltó autón külön felszerelésként fognak szerepelni az állatoknak tervezett életmentő eszközök.

A tűzoltók nagyon büszkék az esetre és a bátor, erős kiskutyára, ahogy a hatalmas stressz után szinte azonnal magára talált. Fél órával visszatérése után már teljesen egészségesnek tűnő kinézettel pózolt a közös fotókon a tűzoltók karjaiban.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS