Most indul be a használt ruha szezonja a Vaterán

2021 szept 22

Az idei évben mostanáig a Vatera felhasználói több használt ruhadarabot vásároltak, mint az előző két év átlagában. Az eladásokat a női ruhadarabok és a gyerekruhák dominálják, a legnagyobb forgalmat pedig az őszi hónapokban lehet tapasztalni. Mivel épp most indul e kategória szezonja, a Vatera egy hétig tartó ingyenes kampánnyal népszerűsíti a second-hand ruhák adásvételét.

A Vaterán évek óta nagyon népszerűek a használt ruhák: tavaly és tavalyelőtt is jóval több kelt el ezekből, mint új darabokból.  Az idei év eddigi forgalmi adatai (az első 37 hét) alapján  a gazdára talált ruhadarabok négyötöde volt használt.

Ez alatt az esetek jelentős hányadában nem valamilyen viseltes, kopott ruhadarabra kell gondolni, hiszen sokan töltenek fel a Vaterára olyan nadrágot, szoknyát vagy kiskosztümöt, amelyet csak egyszer próbáltak fel, de például nem megfelelő méretűnek bizonyult. Lábbelik esetében kicsit mások az arányok, ezek esetében az eladott  cipők negyede új, és háromnegyedét viselték már legalább egyszer.

A magyar vásárlók a legtöbb használt ruhát tavaly októberben, novemberben, májusban, márciusban és szeptember hónapban vásárolták (ebben a sorrendben), míg az új ruhadarabok januárban, februárban, novemberben, decemberben és szeptemberben találtak gazdára a legnagyobb számban a Vaterán.

A tavalyi adatok alapján a magyar vaterázók januárban költötték a legtöbb pénzt ruházati cikkekre, ugyanakkor decemberben vásárolták ezeket a termékeket a legmagasabb átlagáron.

A Vatera top 10 ruhakategóriája a  forgalom alapján
1.    Női felsőruházat
2. Férfi felsőruházat
3. Női kabátok, mellények
4. Gyerek, kamasz jelmezek, fellépőruhák
5. Női egész ruhák
6. Férfi kabátok, mellények
7. Női fehérneműk, hálóruhák, köntösök
8. Női nadrágok
9. Férfi nadrágok
10. Gyerek, kamasz felsőruházat

#használtruhaszeptember-t indított a Vatera

Az őszi használtruha-vásárlási szezont a Vatera a #használtruhaszeptember kampányával támogatja, amelynek keretében 2021. szeptember 20. és 2021. szeptember 26. között ingyenesen lehet termékeket feltölteni a női ruházat, férfi ruházat, illetve a gyerekruházat és babaholmi termékkategóriákba. Az újonnan terméket feltöltő felhasználók között egy Mengyán Eszter (holyduck.hu) által tartott 2 órás egyéni színtanácsadást sorsol ki a Vatera.

Forrás: EUROLEX CONSULTING KFT. – www.eurolex.hu

FRISS

Báloztak Kiskanizsán

Báloztak Kiskanizsán

Vidám zene és jókedv töltötte be hétvégén Kiskanizsát, hiszen szombat este került sor a Templom Téri Iskoláért Alapítvány szokásos báljára, melyet minden...