Hozzávalók

350 g rizs (Arborio a legmegfelelőbb)
1/2 kiskanál sáfrány
1 db vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
200 ml száraz fehérbor
1 l húsleves alaplé (forró legyen)
100 g reszelt parmezán

bors ízlés szerint

Elkészítése

A felaprított hagymát dinszteljük meg egy nagyobb lábasban az olívaolajon, majd adjuk hozzá a rizst, kavarjuk össze és hagyjuk még 3-4 percet dinsztelődni.

Tegyük bele a sáfrányt a forró húsleves alaplébe. A bort öntsük rá a rizsre, sózzuk, borsozzuk kavarjuk meg néha, amíg a rizs felszívja a bort. Öntsünk rá annyit az alapléből, amennyi ellepi, kavargassuk amíg a rizs felszívja a lét.

Majd újra öntsünk hozzá egy kis alaplét és kavargassuk, amíg el nem fő. Amikor a rizs megfőtt vegyük le a tűzhelyről, kavarjuk bele a vajat és a reszelt parmezánt, fogyasszuk forrón ezt az ételt.

http://egyszerugyorsreceptek.com