Mely sportágak lehetnek a 2020-as évek nyertesei és vesztesei, mi lesz a sport jövője a járványhelyzet után?

2021 jan 20

  • 2021. január 21–22. között online rendezik meg az V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciáját.
  • A kétnapos konferencián a 2020-as évek sportgazdasági kihívásairól és trendjeiről tartanak előadásokat neves hazai és nemzetközi sportközgazdászok és sportszakemberek.
  • A konferencián előad a világ egyik legismertebb, olimpiával foglalkozó kutatója, Prof. Holger Preuss is, aki legfrissebb tanulmányában arra keresi a választ, hogy a Covid-19 járvány milyen hatással volt és lesz a nagy nemzetközi sportrendezvényekre.

„A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” címmel rendezi meg a Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontja az V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát 2021. január 21–22. között. Az immár ötödik, ez alkalommal a járványhelyzet miatt online megszervezett esemény egyik kiemelt témája lesz a labdarúgás. A konferencián előad többek között Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és Esterházy Mátyás, az EM Sports Kft. ügyvezetője, illetve kerekasztal-beszélgetés vendége lesz a LaLiga és a Granada CF képviselője is.

Az V. SKEOF Konferencián az érdeklődők többek között megtudhatják, milyen kihívásokkal fognak szembenézni a sportgazdaság szereplői a 2020-as években, melyek lesznek a következő évek meghatározó trendjei, valamint, hogy miként készüljenek fel a sportvállalatok a COVID-19 világjárványt követő időszakra.

A konferencia résztvevői továbbá arra is választ kaphatnak, hogy milyen hatásai lesznek a tokiói olimpia elhalasztásának, mely sportágak és sportszervezetek lehetnek a változások nyertesei, hogy a hagyományos sportágak helyettesítője vagy kiegészítője lesz-e az esport, illetve, hogy miként tudja a sport megszólítani az immár önálló keresettel rendelkező millenniumi generációt.

A kétnapos online konferencia egyik különlegességét a nemzetközi előadók sora és a kerekasztal-beszélgetésen résztvevő nemzetközi sportszakemberek adják. A konferencia vitaindító előadását Prof. Dr. Holger Preuss, a mainzi Johannes Gutenberg Egyetem tanára tartja. A világ egyik legismertebb, olimpiával foglalkozó kutatója legfrissebb tanulmányában arra keresi a választ, hogy a Covid-19 járvány milyen hatással volt és lesz a nemzetközi sportrendezvényekre.

Izgalmas kerekasztal-beszélgetésnek ígérkezik a futball jövőjéről szóló eszmecsere, amelyen részt vesz Jesús Pizarro Bravo, a LaLiga Global Network magyarországi delegáltja, Paula de la Peña, a Granada Club de Fútbol külkapcsolatokért és fejlesztésért felelős igazgatója, Olivier Jarosz, a Club Affairs nevű, független nemzetközi futball tanácsadó cég ügyvezetője, illetve az „ECA Club Management Guide” című könyv társszerzője, valamint Dudás Hunor, a The Path Sports Management elnök-tulajdonosa.

Az előzetes regisztrációs adatok alapján a kétnapos konferencia egyik leginkább várt szekcióelőadója Michelisz Norbert, túraautó-világbajnok, jelenleg is aktív autóversenyző, az M1RA márka alapítója. Előadásában szó esik az autó-motor sportban való helytállás nehézségeiről, melyet személyes példáján keresztül mutat be. Beszél majd saját versenycsapata megalakulásának történetéről is, amelyen keresztül felvázolja, hogy milyen üzleti, technikai és társadalmi lehetőségek rejlenek egy ilyen vállalkozásban. Továbbá érinti az utánpótlásképzés és -nevelés kihívásait is.

A rendezvény végén online díjátadóra is sor kerül majd. A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontja olyan sportgazdasági szereplőket jutalmaz évről évre, akik jelentős mértékben hozzájárultak a hazai sportgazdaságtani kutatások vagy az oktatás fejlődéséhez.

A konferencia fővédnökei: Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Stukovszky Tamás, a Corvinus Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vezetője.

A kétnapos konferencia teljes programja itt érhető el. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet.

FRISS

Mit hoz a Bivaly éve?

Mit hoz a Bivaly éve?

A kínai asztrológia a holdévben méri az időt, ez jellemzően később kezdődik, mint a nyugati napév. Az ide fordulón a Fém és a Bivaly évébe léptünk át, ami...