Megmentette örökbefogadó családját, mikor kigyulladt a ház

2017 máj 17

A korábban kóbor kutyaként élő Caponét befogadta egy család, ő pedig egy év múlva többszörösen meghálálta nekik: ha nem figyelmezteti őket a kezdődő tűzre, nem lett volna idejük 9 gyermekükkel kijutni az égő házból.

Caponét egy fuvaros, Isaac Fuller találta egy forgalmas út szélén. A csivava-whippet keverék kutyus így új otthont kapott Iowa-ban, ahol Isaac felesége, Angela és gyermekei nagy örömmel fogadták.

Már egy éve élt új családjával, mikor eljött az idő, hogy viszonozza a sok szeretetet, amit kapott. Hajnalban eszeveszetten ugatni kezdett, és a család kérésére sem volt hajlandó elcsendesedni. Angela hívta, hogy jöjjön oda hozzá, de azt is megtagadta, ebből már tudták, hogy valami nem stimmel. Az anyuka követte a kutyát a konyhába, ahol látta, hogy a mikróhullámú sütő fali csatlakozója kigyulladt.

Bár a tűz akkor még nem volt nagy, de Angela okosan úgy döntött, az elektromos eszközön keletkezett tüzet nem oltja vízzel, inkább családját kezdte kimenekíteni.

Mikor a gyerekek egy része már kijutott, a füstjelző csak akkor szólalt meg – de a lángok akkor már a plafonig értek. A család összesen kilenc gyermekét mentette meg így a hős eb.

A ház teljesen kiégett, a család mindenét elvesztette a tűzben. Adományokból sikerült ruhákat és átmeneti szállást találniuk.

Caponét az Amerikai Hős Kutya díjra is jelölték, miután megmentette azt a családot, amelyik neki is új esélyt adott az életre.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS