Magyar győzelem a junior FINAL4-on!

2018 máj 14

Már az első félidőben nagy előnyt szerzett a Női junior FINAL4 döntőjében a magyar csapat az oroszok ellen, és végül hat találattal győzve megnyerte a viadalt. 

Női junior FINAL4, döntő 2018. május 12. (szombat):
MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 34-28 (18-11)
Budapest, Elek Gyula Aréna, játékvezetők: Paska, Vastag.
MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 1, Giricz 2, Háfra 7, Hornyák 2, Kácsor 1, Klujber 7 (6), Kuczora, Kuti 2, Lakatos 4, Márton 1, Pásztor 1, Pénzes 1, Sallai 2, Szabó 3, Tóvizi. Edző: Golovin Vlagyimir.
OROSZORSZÁG: Orlova, Alirzaeva, Davigyenko 2, Degtiareva, Ignatovics 2, Koroljeva, Kremnyeva 2, Mihajlicsenko 7 (1), Saposnyikova 1, Scserbak 5, Seina 3, Szinitszina, Tazsenova 4 (1), Tyihanova, Zelenkova 2. Edző: Vjacseszlav Kirilenko.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/2.

A tavalyi U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmes (később doppingvétség miatt kizárt) orosz válogatott kilenc tagja lépett pályára. A találkozó két magyar góllal kezdődött, előbb Háfra, majd Lakatos remekelt, míg orosz ellenfelünk a 2. percben volt eredményes először, ám ezt követően tíz percen át nem tudott a kiválóan védekező Suba kapujába találni. A kiváló formában játszó Háfra az első felvonásban hétszer volt eredményes, de a folytatásban sem csökkent a gólkedve. Oroszországnak nem sikerült megtalálnia a magyar játék ellenszerét, a mieink a 21. percben már tízre is elhúztak, és a 28. percig tartották is a 9-10 gólos előnyüket. Vlagyimir Golovin öt perccel a vége előtt használta ki az első időkérését, meg is lett az eredménye, a magyar csapat első büntetőjét Klujber váltotta gólra, majd a következő találatunk is hétméterről esett, ezúttal is Klujber állt a vonalhoz. Orosz ellenfelünk ugyan szépített az eredményén, de így is magabiztosan, hét gólos előnnyel mehettek a szünetre a mieink.

Szünet után kilenc góllal is vezetett a magyar csapat, a hajrára azonban felzárózott az ellenfél, nyolc perccel a vége előtt öt találat volt az előny. ennél közelebb azonban már nem jöttek az oroszok, így a magyar válogatott nyerte a Junior FINAL4-t.

A 3. helyért:
SZLOVÉNIA-MONTENEGRÓ 28-15 (14-5)
A Női junior FINAL4 végeredménye:
1. Magyarország
2. Oroszország
3. Szlovénia
4. Montenegró

Forrás:MKSZ

FRISS