Magyar cég szállíthat vérvizsgálathoz szükséges készülékeket a világ számos részére

2017 jún 22

Gazdaság-egészségügy-beruházás

Budapest, 2017. június 22., csütörtök (MTI)

A magyar tulajdonú Diagon Kft. saját fejlesztésű, laboratóriumi véralvadás-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges készülékeket és reagenseket szállít a világ számos részébe, miután erről stratégiai megállapodást kötött a japán Horiba Medical vállalattal – tájékoztatta Kern József, a Diagon Kft. alapító-tulajdonosa az MTI-t.

Közölte: a váralvadás-reagensek és a hozzájuk kapcsolódó mérő készülékek termékcsaládjában több száz féle terméket gyárt a Diagon, ezeket a Horibán keresztül a világ minden részére exportálják majd.
A több évre szóló megállapodás alapján a termékek piaci értéke meghaladja a 100 millió eurót az MTI információi szerint.
A japán Horiba Medical a labordiagnosztikai eredmények előállításához szükséges készülékeket és reagenseket gyárt. Rendszereit a világ több mint 30 ezer laboratóriuma használja a vér alkotóelemeinek vizsgálata során.
A Diagon Kft. a magyar egészségügyi tudásipar egyik legfontosabb nemzetközileg jegyzett szereplője. A cég hematológiai, váralvadási reagensek és készülékek gyártásával és forgalmazásával, valamint molekuláris mikrobiológiai diagnosztikai eszközök fejlesztésével foglalkozik.
A magyar tulajdonú kutató-fejlesztő cég 1989 óta működik. A társaság a világ több pontján található gyáraiból, illetve kiszerelő üzemeiből 150 országba exportálja termékeit. A Diagon szabadalmai segítségével a megbetegedések olcsóbb és gyorsabb tesztelésére nyílik lehetőség az egész világon. A cég – amelynek csaknem 200 munkatársa van – 2016-ban 6,5 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon.
Kern József tájékoztatása szerint árbevételük évről évre nő, a saját termékeiknél évi 20 százalékos a növekedés.

hvk \ gkp

MTI 2017. június 22., csütörtök 4:43

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...