story

Nagyon szeretjük ezt a süteményt! Ezt nem lehet megunni, mert sosem lesz egyforma ízű, függ a tojás méretétől.

hozzávalók / 12 adag

 A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
  2. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
  4. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm

FORRÁS:
http://www.nosalty.hu/recept/madartej-szelet