Labdarúgó NB I – Vélhetően nem az Újpest-Vasas mérkőzés lesz zárt kapus

2017 júl 26

Labdarúgás-Magyarország 

    Budapest, 2017. július 26., szerda (MTI)

Az Újpest FC-nek vélhetően nem a Vasas elleni mérkőzése lesz zárt kapus a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján kedden megjelent fegyelmi bizottsági határozat úgy fogalmaz: az Újpest-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai klubot 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli mérkőzésrendezést egy soron következő hazai NB I-es találkozóra.
Az újpestiek következő hazai NB I-es meccsére jövő héten vasárnap a Vasas FC ellen kerül sor, de ezt a mérkőzést az MLSZ szerdai tájékoztatása szerint nagy valószínűséggel nem érinti az elmarasztaló döntés.
Az MLSZ sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t és a Vasast, hogy a keddi határozatot az Újpest FC legkorábban várhatóan pénteken kapja kézhez, a szövetség vonatkozó szabályzata szerint pedig a megbüntetett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen a határozat ellen. Ha a lila-fehérek élnek ezzel a lehetőséggel, azt augusztus 11-ig tehetik meg, vagyis azért nem vonatkozhat a Vasas elleni találkozóra a zárt kapus büntetés, mert akkor még nem emelkedik jogerőre a határozat.
Az MTI érdeklődésére az Újpest FC szerdán azt közölte, hogy csak a határozat kézhez vétele után döntenek az esetleges fellebbezésről – de a honlapjukon megjelent közleményben a Vasas FC elleni meccset jelölték meg zárt kapusként.

srd \ sag \ sgj \ sgr

MTI 2017. július 26., szerda 15:44

FRISS