2019. december 22. (vasárnap), 17.00 óra, ÁMK, Szepetnek, A belépés díjtalan.

KIRÁLYI KARÁCSONY
A Királyi Karácsonyi Koncert Szepetnek Karácsonyi ünnepe is, ahol a Királyi Kórus meghívja együtt ünneplésre és közös fellépésre a község polgári, világi és egyházi elöljáróit, a községben működő művészeti csoportokat, egyesületeket, az iskola diákjait. Kollonay Krisztina karnagy ötlete alapján született meg a Királyi Karácsonyi Koncert, hagyományt teremtve ezzel. A koncerten a vendég együttesek produkciói után, a Királyi Kórus ad teljes koncert műsort zenekari kísérettel, szólistával. A koncert célja, hogy egy magas színvonalú, meghitt és szép karácsonyi koncertélményen kívül egy estére egységbe kovácsolja a jelenlévőket. A koncertre sokan érkeznek Nagykanizsáról és a környékről is. A koncert egyben példát mutat az együttgondolkodásra, és együtt cselekvésre. A koncertet különleges miliő lengi körül, hang és fénytechnika segíti. A koncert hosszabb és kötetlen beszélgetésben teljesedik ki, mely összehozza a megjelenteket.

KÖSZÖNTŐK
Vlasicsné Fischl Tímea polgármester, Unger Ilona Német Nemzetiségi Önkormányzat elnök, Deme Dávid evangélikus lelkész

KÖZREMŰKÖDŐK
Királyi Pál Ált. Isk. énekkara, Nefelejcs Egyesület (énekkar), Kórus Veseli Horvát, Tóthfalusiné Kulcsár Beáta másodkarnagy, Lebárné Buváry Andrea énekes szólista, Kollonay Zoltán és zenekara. Királyi Kórus, Karnagy: Kollonay Krisztina.

KIRÁLYI KÓRUS
Királyi elismerések: Megyei Kiemelt Nívódíj, A legszebb hangzás különdíjai után a KÓTA országos minősítő hangversenyén Fesztivál Kórus, majd Kiemelt Arany minősítést, illetve a Landesrat Országos Minősítésén két alkalommal is Arany minősítést szerzett az együttes. Az énekkar repertoárja a legszebb klasszikus női karok irodalma, a német folkslieders, operett, musical, és könnyűzenei darabok, melyeket, a magyar mellett német, angol, és latin nyelven énekelnek. Az önálló koncerteken kívül rendszeres résztvevői az önkormányzati rendezvényeknek, kulturális találkozóknak, kiállítás megnyitóknak, Egyházzenei Fesztiváloknak, valamint regionális és országos német nemzetiségi ünnepségeknek, illetve az országos minősítéseknek. A Kórus 2006-tól Német nemzetiségi kórusként is működik, szoros együttműködésben a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzattal, felvállalva kulturális és hagyományőrző küldetését.

KOLLONAY KRISZTINA
A zene az életem kiinduló, csatlakozó, és kiteljesedő pontja, mely átszövi és összeköti a munkámat a szabadidőmmel, a magánéletemmel, a hobbymmal. A Királyi Karácsonyi Koncertet mindig nagyon várom, ez a mi kis gyermekünk, melyet mindig valamilyen különleges atmoszféra leng körül. Ahogy ezt megálmodtuk, úgy kel életre évről évre, és hozza össze a karácsony alkalmával a vendégelőadóinkat, a település világi és egyházi vezetőit, az egyre nagyobb létszámú közönséget, és a település apraját-nagyját. Ezek a fellépések a legmeghittebb és legszeretetteljesebb szereplései a kórusnak, mely egész évre feltöltődés ad. Önéletrajz a (www.kiralyikorus.hu) oldalon.

További információk, fotók: www.kiralyikorus.hu
Kollonay Krisztina, + 06 30 – 400 13 72, kollonay@kiralyikorus.hu