Kézilabdás szuperhétvége (2018. május 11-13.)

2018 ápr 20

Május derekán fantasztikus hétvége elé nézhetnek a kézilabda-barátok, hiszen május 11. és 13. között ellepik a kézilabdások Budapestet. A 2017-es nagy siker után a Magyar Kézilabda Szövetség idén is megrendezi a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének kísérő programjaként A magyar kézilabdázás napját 2018. május 11-én, pénteken, míg szombaton és vasárnap a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a női klubkézilabdázás csúcseseményének, a WOMEN’S EHF FINAL4-nak a Győri Audi ETO részvételével.

A pénteki esemény Budapest szívében kap otthont, amely egyben a főváros egyik leglátványosabb helyszíne: a Hősök tere. A történelmi hely teljesen átalakul egy kézilabda-fesztivállá kézilabdapályával, strandkézilabda-pályával, továbbá a nap folyamán kézilabda-ügyességi játékokkal szórakoztathatják magukat a kézilabda-kedvelők, kipróbálhatják az üres kapura dobást, a strandkézilabdát, vagy a bátrabbak megküzdhetnek a robokeeperrel. Azok sem maradnak élmény nélkül, akik kevésbé vágynak aktivitásra, délelőtt a Testnevelési Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség részvételével kézilabda-mérkőzéseket tekinthetnek meg a kilátogatók.

A nap csúcseseménye minden bizonnyal a WOMEN’S EHF FINAL4 „meet & greet”-je lesz, ahol a szurkolók találkozhatnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő kézilabda-sztárokkal, és lehetőségük lesz közös fotót készíteni kedvenc játékosokkal, vagy aláírást gyűjteni.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a májusi hétvégén minden a kézilabda körül forog, hiszen a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjével egyidejűleg női junior FINAL4-t is rendeznek. A junior viadal immáron második alkalommal kerül sorra, a mezőnyt ezúttal is korosztályos válogatottak alkotják: a hazai junior vb-re készülő Magyarország, valamint Oroszország, Szlovénia és Montenegró csapatai. Ha az időjárás is kedvező lesz, akkor a két elődöntőt villanyfényes pályán játszhatják a csapatok a Hősök terén (rossz idő esetén az Elek Gyula Aréna lesz a helyszín). A junior FINAL4 bronzmérkőzésére szombat délelőtt kerül sor a Budapest Papp László Arénában a női Bajnokok Ligája elődöntőit megelőzően, míg az aranyéremért szombat este harcolhatnak a juniorok.

Az esemény egész nap ingyenesen látogatható.

Program
Délelőtt:
– egyetemi kézilabda-mérkőzések
– helyszíni túra diákok számára, ahol a résztvevők kipróbálhatnak minden programelemet
Délután:
– meet & greet a WOMEN’S EHF FINAL4 sztárjátékosaival
– helyszíni túra minden kézilabda-kedvelő számára, ahol lehetőség lesz kipróbálni minden programelemet
Este:
– Női junior FINAL4 elődöntői
Résztvevők: Magyarország U20, Oroszország U20, Szlovénia U20, Montenegró U20.

Részletes program később.

Facebook-esemény

Forrás:MKSZ

FRISS