Kézilabda – Vb-elődöntős a női junior válogatott!

2018 júl 12

Parádés második félidei teljesítménnyel szünetbeli hátrányát megfordítva biztos győzelmet aratott a magyar női junior válogatott a debreceni U20-as világbajnokságon, és bejutott a legjobb négy közé! A mieink ellenfele a fináléba jutásért pénteken 20 órától a dán-koreai találkozó győztese lesz. 

Női junior világbajnokság, Debrecen, negyeddöntő 2018. július 11. (szerda):
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 31-26 (14-17)
Játékvezetők: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayiak).
MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor, Faluvégi 5, Giricz, Háfra 6, Hornyák, Kácsor 2, Klujber 3 (2), Kuti, Lakatos 1, Márton 6, Pásztor 6, Szabó K. 1, Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.
ROMÁNIA: Lung, Kelemen, Hosu (kapusok), Badea 3, Banciu, Berbece, Marin, Mihart, Nichitean, Petrus 7, Popa, Popescu 2, Severin, Stinga, Tecar 7, Tirca 7 (4). Szövetségi edző: Gheorghe Tadici.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.
Suba védésével, majd Faluvégi góljával indult a negyeddöntő, gyors lefolyású támadásokat próbált vezetni a magyar csapat, a románok viszont felállt fal ellen voltak eredményesek, de több román kétpercet követően 10-6-ra vezettünk az első negyedóra végén. A románok kettős emberelőnyből közelebb zárkóztak, emberfogással próbálták kivenni a játékból Klujbert, kimaradtak a magyar helyzetek, a 23. percben átvette a vezetést Románia, Golovin Vlagyimir pedig időt kért. Suba helyett Binó állt a kapuba, de sok volt a hiba támadásban, így nem tudtunk egyenlíteni, sőt, a román előny négy gólra hízott, amit háromra sikerült mérsékelni szünetre.
Háfra, Klujber és Pásztor góljai vezették be a 2. félidőt, három perc után már a mieink vezettek! Binó is elkapta a fonalat, de szoros, feszült volt a találkozó, a mieink azonban fárasztani tudták az ellenfelet, sorra lőtték az indításgólokat. Hat gólos előnnyel fordultunk az Utolsó öt percre, ami már örömjátékot hozott, végül öt gólos sikerrel jutott be a magyar válogatott a torna legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben pénteken 20 órakor a mieink ellenfele a Dánia-Dél-Korea találkozó győztese lesz.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: – Feszült, kemény mérkőzést játszottunk, nyilván attól is idegesebbek voltunk a kelleténél, hogy a négy közé kerülés volt az alapvető elvárás, és itt álltunk a kapujában. Az első félidőben négy gólos előnyben több tiszta helyzetet is kihagytunk, technikai hibákat követtünk el, megfordult az eredmény. Szünet után gyorsan tudtunk egyenlíteni, és onnan már a szívünk vitt előre. Boldogok vagyunk, büszke vagyok a csapatra, most pedig jó, hogy lesz egy nap pihenőnk az elődöntőt megelőzően.

Faluvégi Dorottya: – Nagyon izgalmas mérkőzés volt, szerintem itt minden megtörtént, ami a kézilabdában előfordulhat. Volt stressz, izgalom, öröm, bánat, minden egyszerre, szerintem abszolút méltó volt egy négy közé kerülésért vívott meccshez. Ünneplünk egy kicsit, aztán a lehetséges ellenfeleinkre koncentrálunk. Mindkettő nagyon speciális ellenfél. A skandináv kézilabdát ugye ismerjük, nagyon gyors és precíz. Dél-Korea pedig éppen azért, mert nem európai csapat, és egy speciális játékot képvisel. Én úgy vagyok vele, amit dob az élet, azzal kell szembemenni, úgyhogy kivárjuk és állunk elébe.

Pásztor Noémi: – Az első félidőben nem jöttek össze a dolgok. Igazából nem változtattunk semmit a második játékrészre, ugyanazt az utasítást kaptuk az öltözőben, csak jobban sikerült megvalósítani. Az elején nagyon sok eladott labdánk volt, sok ziccert hagytunk ki. Úgy jöttünk vissza az öltözőből, hogy felfogtuk, ha mínusz háromról elveszítjük, akkor nem jutunk a legjobb négy közé. Ezt csapatként oldottuk meg, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. Néztük a románok előző mérkőzéseit és láttuk, hogy nem futottak olyan jól vissza, nem volt jó a visszarendeződésük. Mi pedig szerintem egy nagyon gyors és lerohanós csapat vagyunk. Gyors közepet tudunk kezdeni, kapusaink gyorsan dobják előre a labdát, főleg, ha védenek. Ez segített a meccsen.

A további negyeddöntőkben: 
Oroszország-Hollandia 28-26 (14-14)
Norvégia-Franciaország 27-26 (11-13, 13-11) – hosszabbítás után
Koreai köztársaság-Dánia 24-16 (11-7)
Helyosztók:
A 9. helyért: Horvátország-Izland 36-23 (17-11)
A 11. helyért: Brazília-Svédország 21-18 (12-10)
A 13. helyért: Japán-Németország 22-23 (14-11)
A 15. helyért: Szlovénia-Montenegró 25-18 (11-8)
Elnöki Kupa:
A 17. helyért: Portugália-Spanyolország 28-32 (13-14)
A 19. helyért: Chile-Angola 22-27 (9-13)
A 21. helyért: Kína-Paraguay 38-25 (19-19)

Forrás: MKSZ

FRISS

Vega és Vegán étrend

Vega és Vegán étrend

A vegetarianizmus először Indiában és tőle függetlenül az ókori görög világban jelent meg. Mindkét kultúrában kezdettől fogva vallási-filozófiai törekvések...